Ο Πλεύρης ζήτησε συγγνώμη από τους Ισραηλινούς: «Διαφωνώ με τον πατέρα μου» (pic)

Ο Πλεύρης ζήτησε συγγνώμη από τους Ισραηλινούς: «Διαφωνώ με τον πατέρα μου» (pic)
Ο Θάνος Πλεύρης απαντά στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητώντας συγγνώμη και τονίζοντας πως είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε συγγνώμη στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις του.

Μάλιστα, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, έκανε σαφές πως είναι αντίθετος με τις θέσεις του πατέρα του, τονίζοντας πως με το έργο που θα επιδείξει ως υπουργός Υγείας θα ανατρέψει τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπου που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με το οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν όσι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».