Το τελευταίο μήνυμα της 23χρονης πεζοναύτη που έχασε τη ζωή της στην Καμπούλ: «Μην φοβάστε, κάνω αυτό που αγαπώ» (pics)

Το τελευταίο μήνυμα της 23χρονης πεζοναύτη που έχασε τη ζωή της στην Καμπούλ: «Μην φοβάστε, κάνω αυτό που αγαπώ» (pics)
Η 23χρονη Marine Nicole Gee, που κρατούσε αγκαλιά ένα μωρό από το Αφγανιστάν, ήταν ένα από τα 13 θύματα των Αμερικανών πεζοναυτών.

Η 23χρονη πεζοναύτης Marine Nicole Gee ήταν μία από τους 13 Αμερικανούς στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους, από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, μαζί με 170 απελπισμένους Αφγανούς που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το κολαστήριο που έχει γίνει η πατρίδα τους.

Μιλώντας στην Daily Mail η μεγαλύτερη αδερφή της Misty Fuoco, αποκάλυψε μια σειρά από μηνύματα που της είχε στείλει η αδερφή της από το Αφγανιστάν.

1

Πριν την αποστολή της μάλιστα, της είχε πει μέσω μηνυμάτων να μην ανησυχεί και πως θα είναι μια επιτυχημένη και ασφαλής αποστολή, ενώ συχνά της έστελνε για να της πει, πόσο καταπληκτική ήταν η δουλειά της.

«Ήξερε ότι υπήρχαν κίνδυνοι, αλλά ήταν ατρόμητη. Τίποτα δεν θα την εμπόδιζε να συνεχίσει να βοηθάει και να κάνει αυτό που έκανε», λέει η αδερφή της η Misty και συμπληρώνει: «Ήταν μεγάλη υποστηρικτής της καλής ψυχικής υγείας και της παροχής βοήθειας των άλλων και ήταν απλώς ενθουσιασμένη με τη δουλειά που έκανε στο Αφγανιστάν».

3

Η αδερφή της εξήγησε πως δεν μπορούσαν να επικοινωνούν τόσο πολύ, όσο πριν την αποστολή της, αλλά όταν το έκανε, της έλεγε πως ήταν ασφαλής: «Τα λόγια της ήταν “το λατρεύω”. Είμαι τόσο έκπληκτη από τα πάντα εδώ. Ανυπομονούσε να μου πει περισσότερα γι 'αυτό. Υπήρχε τόση ευτυχία και πάθος σε αυτό που έκανε».

Σε ένα μήνυμα που της είχε στείλει, στις 14 Αυγούστου, λιγότερο από 2 εβδομάδες πριν χάσει τη ζωή της, η Nicole της έγραφε: «Μην φοβάσαι. Υπάρχουν πολλά στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό, αλλά υπάρχουν πολλοί πεζοναύτες και στρατιώτες που παρέχουν ασφάλεια. Έχουμε εκπαιδευτεί για αυτήν την εκκένωση και συμβαίνει στην πραγματικότητα, οπότε είμαι ενθουσιασμένη γι αυτό. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι επιτυχής και ασφαλής. Σε αγαπώ!!!».

1

Όσο η Nicole ήταν ενθουσιασμένη, η Misty ήταν πιο νευρική: « Όταν καταφέραμε να μιλήσουμε, μου είπε μείνετε ασφαλείς, σας αγαπώ. Μείνετε ασφαλείς, σας αγαπώ» και συμπλήρωσε ότι «ήταν απλά χαρούμενη που ήταν εκεί, κάνοντάς την δουλειά της».

Η Nicole εξήγησε πως η αδερφή της: «Δεν ήθελε πάντα να είναι πεζοναύτης, αλλά ήταν πάντα φιλόδοξη και παθιασμένη. Είχαμε ένα συνεχές οικογενειακό αστείο ότι ήταν το χρυσό παιδί γιατί ήταν υποδειγματική σε όλα όσα έκανε. Μετά το λύκειο, όταν εκείνη και ο σύζυγός της (επίσης πεζοναύτης) άρχισαν να βγαίνουν, ήξερε για πολύ καιρό ότι ήθελε να γίνει πεζοναύτης. Το λάτρεψε απόλυτα, κάθε δευτερόλεπτο».

1

Για όταν έμαθε για την έκρηξη, η Misty είπε: «Ήξερα ότι υπήρχε πιθανότητα γιατί είχα διαβάσει ότι [η έκρηξη] ήταν κοντά στο Front Gate και ήξερα ότι εκεί εργαζόταν. Δούλευε με τις γυναίκες και τα παιδιά στην μπροστινή πύλη που έψαχναν να απομακρυνθούν ειρηνικά».