Πάνω από 180 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Καμπούλ

Πάνω από 180 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Καμπούλ
Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι νεκροί Αφγανοί από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι τουλάχιστον 170. Οι ΗΠΑ έχουν γνωστοποιήσει 13 νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες. Τρεις υπηκόους τους οι Βρετανοί.

Για τουλάχιστον 170 νεκρούς Αφγανούς από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ κάνουν λόγο πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας New York Times, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Στον απολογισμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την έκρηξη, ούτε οι πολίτες άλλων χωρών, με τη Βρετανία να έχει γνωστοποιήσει τον θάνατο τριών υπηκόων της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, οι Αφγανοί που σκοτώθηκαν ανέρχονται σε 169. Οι δύο αξιωματούχοι που έδωσαν αυτήν την πληροφορία ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι διότι δεν είχαν την άδεια να μιλήσουν σε μέσα ενημέρωσης, προσθέτει το δημοσίευμα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN από την πλευρά του μεταδίδει ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 170 άνθρωποι και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200, με βάση τις πληροφορίες ενός αξιωματούχου από το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Αφγανιστάν.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι 13 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτήν.