Προκαλεί ο 21χρονος φονιάς από τις Σέρρες: Προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα και την κοπέλα του

Προκαλεί ο 21χρονος φονιάς από τις Σέρρες: Προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα και την κοπέλα του
Στην απολογία του ο 21χρονος που δολοφόνησε με μαχαίρι τον 20χρονο στις Σέρρες, λέει διαφορετικά πράγματα από τα όσα κατέθεσε η κοπέλα του θύματος.

Προσπάθεια να δείξει πως ήταν σε… άμυνα και φυσικά να ρίξει το φταίξιμο τόσο στο θύμα που δολοφόνησε με μαχαίρι όσο και στην κοπέλα του άτυχου 20χρονου, έκανε μέσω της απόλογίας του, ο 21χρονος φονιάς από τις Σέρρες, ο οποίος μετά το έγκλημα ανέβαζε και φωτογραφίες και βίντεο στα social media με το ματωμένο μαχαίρι και έγραφε «έτσι κάνω εγώ όταν σφάζω».

Στην απολογία του λέει λοιπόν αρχικά: «Άρπαξα απεγνωσμένα σε μία ύστατη προσπάθεια να τον αναχαιτίσω το μαχαίρι που ευρίσκετο στο έδαφος και τον έπληξα μη έχοντας άλλη επιλογή στην κοιλιακή χώρα, προκειμένου να τον τραυματίσω και να απελευθερωθώ να γλιτώσω από το μένος του, καθώς υπερτερούσε πολύ στην σωματική διάπλαση, ήταν γερός, γυμνασμένος και γνώριζε πολεμικές τέχνες και δεν ήμουν αντικειμενικά σε θέση να αποκρούσω διαφορετικά την απρόσμενη αυτή επίθεση».

Στη συνέχεια, στην απεγνωσμένη προσπάθειά του, αυτός και ο δικηγόρος του να πείσουν πως δεν ήταν προμελετημένο, παρά το γεγονός ότι κουβαλούσε το μαχαίρι (κυνηγετικού τύπου) μαζί του, αναφέρει: «Δεν πήγα στην Άνω Καμήλα Σερρών να συμπλακώ για ασήμαντη αφορμή με τον άλλοτε φίλο μου Δημήτριο ΠΥΣΤΙΚΟΖΟΓΛΟΥ έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση και σχεδιάσει να τον πλήξω με το μαχαίρι που έφερα νυκτερινές ώρες μαζί μου προληπτικά για λόγους προστασίας, να αφαιρέσω την ζωή του ή να φερθώ βίαια.

Δεν περίμενα, δεν είχα σκεφθεί ειλικρινώς ότι θα υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη, η θανατηφόρα έκβαση μετά από την απρόσμενη διένεξη, διαπληκτισμό και το μεταξύ μας επεισόδιο, την συμπλοκή μετά τον αρχικό διάλογο που πάντως προκάλεσε το θύμα όπως επιβεβαιώνουν οι δυο αυτόπτες μάρτυρες με τις καταθέσεις τους».
Στη συνέχεια προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα και την κοπέλα, λέγοντας: «Το θύμα όπως είχα αντιληφθεί από την συμπεριφορά του είχε σφόδρα ενοχληθεί που ακολούθησα στο Instagram την Κ. Ζ. με την οποίαν συνδέονταν ερωτικά και με την οποίαν πριν έναν χρόνο είχα συνάψει ερωτικό δεσμό, αλλά αφότου χωρίσαμε δεν την ενοχλούσα καθ’ οιονδήποτε τρόπο και ήθελε να του παράσχω με αφορμή αυτό το γεγονός εξηγήσεις, διευκρινίσεις θέλοντας να με ταπεινώσει δημόσια και να βιαιοπραγήσει».

Στη συνέχεια ο 21χρονος τόνισε πως στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει: «Έχω αποπειραθεί να θέσω τέλος στην ζωή μου πριν έναν χρόνο περίπου. Αντιμετωπίζω λόγω της δύσκολης εφηβικής ηλικίας της πρόωρης διάζευξης των γονιών μου της εγκατάλειψης μου της στέρησης πατρικής φροντίδας οικογενειακής στέγης έντονα ψυχολογικά προβλήματα μου έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή που δεν ελάμβανα», είπε.

Μιλώντας για το τι συνέβη όταν συναντήθηκε με τον 20χρονο είπε: «Όταν με συνάντησε τυχαία στην Άνω Καμήλα Σερρών μου ζήτησε να τον ακολουθήσω για να κουβεντιάσουμε ειρηνικά υπέθεσα. Δεν επεδίωκα την πραγμάτωση της αντικειμενικής υπόστασης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος, ήθελα μόνον να τον τραυματίσω ελαφρά και να ξεφύγω να μην με κτυπήσει. Όταν συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί και είδα το θύμα να αιμορραγεί ακατάσχετα, σοκαρίστηκα, συγκλονίστηκα, τρόμαξα πολύ και αφού ζήτησα να καλέσουν αμέσως Ασθενοφόρο και τους γονείς του θεωρώντας ότι είχε απλά τραυματισθεί, ότι δεν κινδύνευε σε καμία περίπτωση η ζωή του έσπευσα τρέμοντας ευρισκόμενος σε πανικό ταραγμένος χωρίς πνευματική διαύγεια, καθαρότητα να εξαφανιστώ, να κρυφτώ για λίγες ώρες σε μια εγκαταλελειμμένη οικία θέλοντας να επικοινωνήσω με την μητέρα μου να την ενημερώσω για το συμβάν και μετά να παραδοθώ στις Αρχές».

Τέλος, υποστήριξε σύμφωνα με το protothema.gr, πως δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ μαχαίρι κατά ανθρώπου «ακόμη και όταν κινδύνευσα». «Δεν απείλησα την κοπέλα και δεν την εκβίασα ποτέ πως θα δημοσιεύσω ημίγυμνες φωτογραφίες της που είχα επιδιώκοντας δήθεν συνουσία μαζί της. Ουδέποτε την ενόχλησα ήμουν διακριτικός, άλλωστε είχα συνάψει άλλη σχέση με συνομήλικη μου από την Αθήνα στην οποίαν είχα αφοσιωθεί και σχεδίαζα να μεταβώ για να εργασθώ στην Αθήνα. Την διαψεύδω κατηγορηματικά», υποστήριξε.