Ξεκίνησε το επικοινωνιακό σόου ο Ερντογάν: Νέος «προεδρικός» και «Βουλή» τα… καλά νέα, «Εθνική υπόθεση το Κυπριακό» (vids)

Ξεκίνησε το επικοινωνιακό σόου ο Ερντογάν: Νέος «προεδρικός» και «Βουλή» τα… καλά νέα, «Εθνική υπόθεση το Κυπριακό» (vids)
Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «ηρωικό έπος» την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο ενώ είπε πως η ελληνοκύπρια πλευρά προσποιείται ότι θέλει λύση στο Κυπριακό και δεν περιμένει η Τουρκία άλλα 50 χρόνια.

Άπαντες στην τουρκική πλευρά ανέμεναν τα… «καλά νέα» που είχε τάξει ο Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της επίσκεψής του στο ψευδοκράτος και αυτά όπως ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στην Ειδική Συνεδρίαση της ΤΔΒΚ (της ψευδοβουλής), είναι η δημιουργία νέου «προεδρικού» στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο αλλά και νέα «Βουλή». Το σημερινό «προεδρικό» θα μετατραπεί σε μουσείο.

Από κει και πέρα, χαρακτήρισε ως «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας» το Κυπριακό, κατηγορώντας μάλιστα την πλευρά των Ελληνοκύπριων ότι έχει δείξει σε αρκετές περιπτώσεις ότι δεν επιθυμεί να βρεθεί λύση, τη στιγμή που, όπως ισχυρίστηκε, η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι «συνεχίζουν με μια θετική ατζέντα».

Ανέφερε δε πως «η ελληνική πλευρά προσποιείται ότι υπερασπίζεται μια ομοσπονδία για το νησί» και συμπλήρωσε «δεν θα περιμένουμε να περάσουν άλλα πενήντα χρόνια χωρίς μια κατάλληλη λύση».

Ο Ερντογάν όπως αναμενόταν τόνισε ότι στηρίζει την πρόταση του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ για λύση δύο κρατών στο νησί, ενώ πρόσθεσε πως «κάποιοι έχουν ενοχληθεί στην Αμερική από τις τουρκικές κινήσεις στο Κυπριακό» ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι «δεν κρατάει τον λόγο της».

Μην χάνοντας τον φανατικό και προπαγανδιστικό λόγο, ο Ερντογάν περίγραψε την εισβολή του 1974 «ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974», προσθέτοντας πως «εκείνοι που πίστευαν ότι θα καταστρέψουν τους Τουρκοκύπριους αντιμετώπισαν τους χαλύβδινους καρπούς του τουρκοκυπριακού λαού. Ξέρουμε καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί. Ποτέ δεν είδε τους Τούρκους ως ίσους».