Έφτασε στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν (vid)

Έφτασε στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν (vid)
Συνοδευόμενος από εκατοντάδες συνεργάτες του και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο Ερντογάν έφτασε στα Κατεχόμενα. Aποβιβάστηκε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο.

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (19/7).

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, εδώ και μέρες ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι σήμερα είναι η μέρα που θα ανακοινώσει κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν φύγει από την Τουρκία, επέμεινε στο αφήγημα των δυο κρατών στην Κύπρο, διέψευσε το επεισόδιο με την Τουρκική ακταιωρό που άνοιξε πυρ κατά σκάφους του Κυπριακού Λιμενικού και είπε ότι πάει στην Κύπρο, για διπλή γιορτή. Έτσι χαρακτήρισε την επέτειο της εισβολής, που συμπίπτει με το μπαιράμι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.

Οι προκλήσεις άρχισαν από χθες, όταν δυο Τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις και διπλωματικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως: «Αν ο Ερντογάν προκαλέσει, θα απαντήσουμε».

Τον συνοδεύει ο Ογκουζάν Ασιλτούρκ

Ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε τις προκλήσεις πριν καλά-καλά κατέβει από το αεροπλάνο, αφού ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στην πτήση είναι και ο Ογκουζάν Ασιλτούρκ.

Πρόκειται για τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο.