Διευκρινίσεις για το τι ισχύει στους εξωτερικούς χώρους και το take away (vid)

Διευκρινίσεις για το τι ισχύει στους εξωτερικούς χώρους και το take away (vid)
Διευκρινίσεις ως προς τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό σε ότι αφορά τους εξωτερικούς χώρους και το take away έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ και τα ερωτήματα που τέθηκαν, το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει ότι όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει ό,τι ίσχυε έως σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή.

Όποιος πολίτης το επιθυμεί, θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιει καθήμενος σε σκαμπό εξωτερικού χώρου, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι όρθιος.

Η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποτελέσματα rapid ή μοριακού τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο πρέπει να φέρουμε μαζί μας σε χαρτί ή να υπάρχει στο κινητό.

Σε κάθε περίπτωση όμως όταν κάποιος δεν έχει έγγραφο ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ταυτότητα) δεν μπορεί να μπει.

Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν.

Τέλος, δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπίας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του γονιού.