Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο: Εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρεις κατοικίες (pics & vids)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο: Εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρεις κατοικίες (pics & vids)
Με το πρώτο φως της ημέρας (16/7) τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους στη Σάμο, με τη νύχτα να ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης τις επιχειρήσεις τους στη Σάμο, ωστόσο οι χερσαίες δυνάμεις έδιναν όλη νύχτα μάχη με τις φλόγες. Το έργο των πυροσβεστών έγινε ακόμα δυσκολότερο, όχι μόνο από τους ανέμους, αλλά και από το δύσβατο της περιοχής.

Στην περιοχή επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μήνυμα από το 112

Το βράδυ της Πέμπτης (15/7) μάλιστα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς, Μαυρατζαίους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε παράλληλα «λόγω εκτάκτων συνθηκών -πυρκαγιά- στη νήσο Σάμο, σε οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην Ε.Ο. Σάμου-Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλεά τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών».

Προληπτικά εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρεις κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος.