Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σάμο: Να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητάει ο δήμαρχος (pics)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σάμο: Να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητάει ο δήμαρχος (pics)
Φωτιά ξέσπασε πριν τις 2 το μεσημέρι σε περιοχή κάτω από την Κοινότητα Βουρλιωτών. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου καίει η φωτιά στους Βουρλιώτες Σάμου.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Προληπτικά, μια και η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος.

Από αέρος επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Σάμο

Να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητάει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος του νησιού, Γεώργιος Στάντζος, ζητάει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και ο ίδιος φοβάται πως νυχτώνοντας και με τα εναέρια μέσα να αποσύρονται μόλις πέσει το φως του ηλίου, η φωτιά είναι πολύ πιθανό να έχει απρόβλεπτες συνέπειες ξημερώνοντας.

Φωτιά στην Σάμο

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Στις 17:30 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα χρήσης νερού στις περιοχές Κοκκαρίου και πόλεως Σάμου, σύμφωνα με το samos24.gr.

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου. Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη.».

Πηγή φωτογραφιών: samos24.gr.