Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την αύξηση των κρουσμάτων, τι θα γίνει με μάσκες, εστίαση και ποια σενάρια «παγώνουν» (vid)

Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την αύξηση των κρουσμάτων, τι θα γίνει με μάσκες, εστίαση και ποια σενάρια «παγώνουν» (vid)
Διπλάσια self tests. Τι θα γίνει με μάσκες, εστίαση, εσωτερικούς χώρους.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αλλαγών στο σχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων, αφού την Πέμπτη (7/7) ανακοινώθηκαν 1820 νέες μολύνσεις.

Η αύξηση των κρουσμάτων σήμανε συναγερμό και εξετάζεται η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και αλλαγές στην εστίαση και διπλάσια self test.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η πρώτη αλλαγή που έρχεται είναι η ενίσχυση του αριθμού των test, με δύο self tests την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Τα self test θα πρέπει να δηλώνονται δύο φορές την εβδομάδα στην πλατφόρμα.

Eπαναφορά της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Το δεύτερο μέτρο που μάλλον επανέρχεται είναι το θέμα της χρήσης της μάσκας. Μεγάλο μέρος των ειδικών συζητά την επαναφορά της απόλυτης απαγόρευσης κυκλοφορίας χωρίς μάσκα. Υπάρχει όμως και μια ομάδα ειδικών οι οποίοι μαζί με την κυβέρνηση είναι υπέρ της αυστηρής εφαρμογής του καθεστώτος που ήδη ισχύει. Δηλαδή οπωσδήποτε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όταν συναντάμε άλλους ανθρώπους.

Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας

Στους κόλπους της κυβέρνησης ωριμάζει μια μεγάλη αλλαγή για τους εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας και να μπαίνουν σε αυτούς μόνο εμβολιασμένοι. Να έχουμε δηλαδή από 15 Ιουλίου μόνο αμιγείς χώρους και όχι μικτούς, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα και αλλάζουν πλήρως το τοπίο, καθώς όποιος δεν έχει κάνει εμβόλιο δε θα μπαίνει σε κανέναν εσωτερικό χώρο, αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.

Αυστηροί έλεγχοι σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης

Στους ανοιχτούς χώρους τώρα, στα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, θα υπάρξει ένα κύμα σαρωτικών ελέγχων στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές και με την πρώτη παράβαση οι επιχειρήσεις θα σφραγίζονται για μια βδομάδα. Με τρείς παραβάσεις θα μπαίνει οριστικό λουκέτο.

«Παγώνουν» τα σενάρια για ωράριο και test σε οδικές μετακινήσεις

Αυτό που δεν είναι στο τραπέζι πάντως σε αυτή τη φάση είναι οι έλεγχοι με rapid test για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και η επιβολή ωραρίου κυκλοφορίας.
Βέβαια, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα για το μέλλον.