Επιστρέφει η μάσκα, τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας

Επιστρέφει η μάσκα, τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας
Η έξαρση των κρουσμάτων ανοίγει την συζήτηση για νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να ισχύουν από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία όχι απλά έφτασαν σε τετραψήφιο αριθμό, αλλά είναι προς την κατεύθυνση να ξεπεράσουν και τα 2.000 ημερησίως. Κάτι που όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν αποκλείεται να το δούμε άμεσα...

Χθες για παράδειγμα ανακοινώθηκαν 1.797 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να υπάρξει έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος γνωστοποίησε πως από αύριο καταργούνται οι όρθιοι στα μαγαζιά.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό δεν θα υπάρχει περίοδος χάριτος, καθώς το λουκέτο θα είναι άμεσο.

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια

Τα υπόλοιπα μέτρα

Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι το μοναδικό που θα πάρει η πολιτεία στην προσπάθειά της να ανακόψει το 4ο κύμα που ετοιμάζεται να χτυπήσει την χώρα. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα οτι μέχρι την Παρασκευή θα έχει ανακοινωθεί η επιστροφή τις μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καθώς η λάθος διατύπωση στην ανακοίνωση της κατάργησή της, έστειλε το λάθος μήνυμα προς όλους.

Από εκεί και πέρα, τα σενάρια περί κατάργησης μουσικής στα νυχτερινά μαγαζιά ή της επιστροφής στο ωράριο λειτουργίας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τη 1:00, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αντιθέτως, τα τοπικά lockdown θα μπουν εκ νέου στο τραπέζι σε περιοχές που θα παρατηρηθεί μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων. Πόσω μάλλον αν ο αριθμός των εμβολιασμών εκεί, είναι ιδιαίτερα χαμηλός.