Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην 52χρονη που έκρυβε τον Χρήστο Παππά (vid)

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην 52χρονη που έκρυβε τον Χρήστο Παππά (vid)
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην 52χρονη Ουκρανή που φέρεται να έκρυβε στο διαμέρισμά της τον Χρήστο Παππά.

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών επιβλήθηκε στην 52χρονη Ουκρανή που φέρεται να έκρυβε στο διαμέρισμά της τον φυγόπονο Χρήστο Παππά.

Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Το δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορούμενη χωρίς ελαφρυντικό για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Στην απολογία της ενώπιον του Δικαστηρίου η 52χρονη κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι υπέθαλπτε τον Χρήστο Παππά και υποστήριξε ότι η παραμονή του στο διαμέρισμα ήταν προσωρινή, καθώς την επισκέφθηκε ξαφνικά χθες και η ίδια δεν σκέφτηκε να ειδοποιήσει τις αρχές.

Η 52χρονη υποστήριξε ότι ο Χρήστος Παππάς βρέθηκε στο σπίτι της για μία επίσκεψη και πως ουδέποτε τον φιλοξένησε στο σπίτι της. Όπως είπε απολογούμενη, είχε μαζί του φιλική σχέση από το 2017 μέσω της Χρυσής Αυγής. «Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του».

Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις αρχές θα κινδυνεύατε;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια.

Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις αρχές;

Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα.

Ποια είναι η 52χρονη Ουκρανή

Η 52χρονη που κατηγορείται πως έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου και συνελήφθη είναι Ουκρανή με ελληνική υπηκοότητα από το 2017, ομοϊδεάτισσα του Χρήστου Παππά, που είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.