Στα χέρια της αστυνομίας ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς (vid)

 Στα χέρια της αστυνομίας ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς (vid)
Συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτη (1/7) ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Χρυσή Αυγή.

Στη σύλληψη του Χρυσαυγίτη φυγόποινος Χρήστου Παππά προχώρησε η αστυνομία, το βράδυ της Πέμπτης (1/7) στην περιοχή του Ζωγράφου. Το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Χρυσή Αυγή, είχε διαφύγει από τις 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

1

Παρά την αστυνομική παρακολούθηση της κατοικίας του, ο Παππάς κατάφερε και διέφυγε λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων.

Τα σενάρια ήταν πολλά... Έχει ερευνηθεί το ενδεχόμενο να κρυβόταν σε μονή του Αγίου Όρους, όπου έλεγαν πως είχε αφήσει μούσι και είχε μεταμφιεστεί, ενώ στη συνέχεια είχε ακουστεί πως είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Εξετάστηκε, επίσης, η περίπτωση να υπήρχε σχέδιο υποδοχής του από φανατικούς εθνικιστές στη Σερβία που είχαν συνδεθεί με εγκλήματα πολέμου, αλλά και το ενδεχόμενο να κατέφυγε για σε φιλοναζιστές στη Νυρεμβέργη.

2

Στις 20 Φεβρουαρίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του και κινητοποιήθηκε και η Ιντερπόλ, ωστόσο εν τέλει, φαίνεται πως με τη βοήθεια συνεργατών του είχε βρει κρησφύγετο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η σύλληψη έγινε μετά από έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται.