Από την δολοφονία στην ομολογία, το χρονικό του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά (pics & vids)

Από την δολοφονία στην ομολογία, το χρονικό του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά (pics & vids)
Το χρονικό του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Στις 11 Μαΐου του 2021 όλα τα ΜΜΕ της χώρας μεταδίδουν έναν αποτρόπαιο έγκλημα, στα Γλυκά Νερά με θύμα μια 20χρονη κοπέλα, που βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι δίπλα στο μόλις λίγων μηνών μωρό της, ενώ ο 32χρονος σύζυγός ήταν δεμένος αλλά ζωντανός και ο σκύλος κρεμασμένος. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για στραγγαλισμό.

«Σοκαρισμένος ο σύζυγός της»

Ο πιλότος δήλωνε πως είναι σοκαρισμένος και κατέθεσε στους αστυνομικούς πως οι δράστες που εισέβαλαν στην οικία του, σκότωσαν τον σκύλο τους και την γυναίκα του και τους λήστεψαν, ήταν τρεις.

Μάλιστα περιέγραψε και τα χαρακτηριστικά τους λέγοντας πως ήταν δύο ψηλοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά και ένας κοντός και εύσωμος ο οποίος φαινόταν να ήταν ο αρχηγός. Όπως είχε αναφέρει, οι δυο εξ' αυτών είχαν όπλο και του ζήτησαν λεφτά.

Ισχυρίστηκε πως φεύγοντας κατάφεραν να πάρουν χρηματικό ποσό 10-15.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

γλυκά νερά

Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία με την μύτη

Σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί, ο 30χρονος στις καταθέσεις του είχε πει πως μπόρεσε να συρθεί στο τηλέφωνο και με τη μύτη του κάλεσε την αστυνομία.

Μιλούσε στις κάμερες και δήλωνε συντετριμμένος

Εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες και δήλωνε συντετριμμένος. Ο 32χρονος πιλότος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μία μέρα μετά τη δολοφονία της γυναίκας του. Ήταν αρκετά ψύχραιμος και δήλωνε πως εύχεται να μην ζήσει ποτέ κανείς κάτι ανάλογο.

Με το μωρό στην αγκαλιά, στην κηδεία της Καρολάιν

Ο 32χρονος πιλότος δήλωνε συντετριμμένος και πήγε με το μωρό τους αγκαλιά στην κηδεία της Καρολάιν στην Αλόννησο.

πιλότος

Σίγουρος πως οι Αρχές θα βρουν τους δολοφόνους

Το επόμενο διάστημα έκανε δηλώσεις στα κανάλια και τόνιζε συνεχώς πως οι Αρχές κάνουν έρευνες όλο το 24ωρο και πως είναι σίγουρος ότι η αστυνομία θα λύσει τον γρίφο και οι δράστες θα συλληφθούν.

Η σύζυγός του ήταν νεκρή όταν έφτασε η αστυνομία και ο ίδιος επέμεινε πως ήταν λιπόθυμος και δεν μπόρεσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Έλυσαν τον πιλότο και δεν τράβηξαν φωτογραφία

Οι τρεις αστυνομικοί σοκαρισμένοι από αυτό που αντίκρισαν έκαναν το λάθος να λύσουν τον πιλότο προτού τραβήξουν φωτογραφία, που θα έδειχνε πώς ήταν δεμένος.

Η σύλληψη του Γεωργιανού

Ένας Γεωργιανός συνελήφθη ως ύποπτος στα σύνορα του Έβρου, ενώ προσπαθούσε να φύγει με πλαστά έγγραφα από την Ελλάδα. Ο άνδρας αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Οι Αρχές ήταν ξανά στο σκοτάδι, ωστόσο ξεκίνησαν να προκύπτουν διάφορα ερωτήματα που δεν είχαν απαντηθεί.

  • Γιατί οι δράστες άφησαν το κινητό μπροστά στον πιλότο και γιατί δεν κατέστρεψαν τα κινητά;
  • Γιατί αποφάσισαν να πνίξουν την 20χρονη και όχι να την ακινητοποιήσουν και άφησαν ζωντανό τον πιλότο;
  • Γιατί η Καρολάιν δεν έφερε χτυπήματα στο σώμα της;
  • Γιατί ο 32χρονος δεν είχε ίχνη στο σώμα του από το δέσιμο των δραστών;
  • Γιατί εξαφάνισαν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες αντί να τις ξηλώσουν;
  • Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού;
  • Γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές την επίμαχη νύχτα και γιατί οι δράστες δεν έφεραν μαζί τους ρολό κολλητικής ταινίας.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και οι φήμες περί εμπλοκής του στην δολοφονία άρχισαν σιγά σιγά να ακούγονται, χωρίς κάτι τέτοιο να λέγεται ξεκάθαρα.

Η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

Η αστυνομία μετά από έρευνα οδηγείται στην «ψυχολόγο» της Καρολάιν. Η «ψυχολόγος» εμφανιζόταν στα ΜΜΕ και δήλωνε ότι το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο.

Στην συνέχεια η φερόμενη ως ψυχολόγος μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Μάλιστα η παρουσία της ψυχολόγου στη ΓΑΔΑ δεν αφορούσε την υπόθεση της δολοφονίας, αλλά αποκλειστικά το θέμα της άδειας άσκησης.

Παράλληλα είχε γίνει δημόσια παρέμβαση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και δημοσιοποίηση παλαιότερης ανακοίνωσης της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» σχετικά με την ιδιότητά της.

Οι Αρχές κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Όσο περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότερα στοιχεία έβλεπαν το φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και οι εξελίξεις στην συνέχεια ήταν ραγδαίες.

Το πρωί της Πέμπτης (17/6) o σύζυγος της Καρολάιν μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Αλόννησο στην ΓΑΔΑ.

Λίγο αργότερα από την ΕΛ.ΑΣ έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου η εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως εξετάζεται σοβαρά το κινητό του αλλά και το ενδεχόμενο να μην ήταν ληστεία και να μην υπήρξαν καν ληστές.

Τα στοιχεία που δρομολόγησαν τις καταιγιστικές εξελίξεις

  • Το πρώτο έχει να κάνει με την καταγραφικό από το οποίο είχε αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης, αρκετή ώρα πριν γίνει το έγκλημα με θύμα την 20χρονη κοπέλα.
  • Στο κινητό του πιλότου εντοπίστηκε δραστηριότητα την ώρα που υποτίθεται οτι είναι δεμένος και φιμωμένος, σύμφωνα με την κατάθεσή του.
  • Το smartwatch της Καρολάιν, την ώρα που ο πιλότος κατέθεσε ότι έγινε η δολοφονία της, έδειχνε στην μνήμη που κρατάει να μετράει ακόμα τους παλμούς της. Ήταν δηλαδή ζωντανή.

Ομολόγησε ότι την σκότωσε, «την δολοφόνησα μετά από καβγά»

Το βράδυ της Πέμπτης (17/6) ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά από πολλές ώρες ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Φέρεται να είπε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχε πει κάτι στους αστυνομικούς γιατί φοβόταν για την κόρη του, ενώ το κίνητρο του καθ' ομολογίαν δράστη ήταν η ζήλια. «Την σκότωσα μετά από καβγά», φέρεται να είπε.