Τα τελευταία SMS της Καρολάιν με τον πιλότο, «τον είχε αποκαλέσει "stupid"» (vid)

Τα τελευταία SMS της Καρολάιν με τον πιλότο, «τον είχε αποκαλέσει "stupid"» (vid)
Νέα στοιχεία ανατρέπουν την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Ο πιλότος είναι στην ΓΑΔΑ και δίνει κατάθεση και με μία λιτή ανακοίνωση η αστυνομία αναφέρει σε σχέση με τις εξελίξεις και τον λόγο που ο 32χρονος εξετάζεται: «Ο σύζυγος του θύματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, ώστε να εξετασθεί, ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News», «Φαίνεται να υπάρχει περίπου στις 12 το βράδυ μία ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο 32χρονος πιλότος να ήταν στο ισόγειο και η κοπέλα να ήταν στην σοφίτα, όπου διαφαίνεται με βάση κάποιες αναφορές, κάποιους χαρακτηρισμούς, ότι μπορεί να υπήρχε ένα ζήτημα προστριβής του πιλότου με την σύζυγό του. Είναι κάποια επίθετα, κάποιοι χαρακτηρισμοί γραμμένοι στα αγγλικά από την Καρολάιν. Όμως θέλουν να δουν οι αστυνομικοί, για ποιον ακριβώς λόγο διατυπώνονται αυτά και τι ακριβώς λέγεται. Η χαρακτηριστική λέξη που υπάρχει στα μηνύματα είναι το "stupid", μπορεί να είναι χαριτολογώντας».

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει

Έχουν προκύψει πολύ σοβαρά και αξιοποιήσιμα στοιχεία, τόσο από την έρευνα του ανθρωποκτονιών, όσο και από τα ευρήματα που εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από στοιχεία τα οποία είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, χρειάζονταν ωστόσο χρόνο για να τα επεξεργαστούν τεχνικά, καθώς πρόκειται, κυρίως, για ηλεκτρονικά ίχνη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες:

  • Από το λογισμικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που υπήρχε στη μεζονέτα, προκύπτει ότι η ώρα αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από το καταγραφικό έχει γίνει πολύ νωρίτερα από την ώρα που έχει δηλώσει στην κατάθεσή του ο πιλότος
  • Στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου προκύπτει δραστηριότητα η οποία δε συμπίπτει με την ώρα που ο 32χρονος έχει καταθέσει ότι ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος από τους ληστές που ισχυρίζεται ότι είχαν εισβάλλει στο σπίτι του
  • Η Καρολάιν, το μοιραίο εκείνο βράδυ, φέρεται να φορούσε ένα «έξυπνο ρολόι» το οποίο καταγράφει βιομετρικά στοιχεία. Οι καρδιακοί παλμοί της, φέρονται να έχουν σταματήσει σε χρόνο που δε συμπίπτει με τον χρόνο θανάτου της, όπως έχει δηλώσει στην κατάθεσή του ο πιλότος.

Σύμφωνα με το MEGA, από τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει φαίνεται πως απαντώνται ερωτήματα τα οποία παρέμεναν αναπάντητα και δεν «έδεναν» με την εκδοχή της ληστείας.

Αυτά τα ερωτήματα ήταν:

-πώς μπήκαν και βγήκαν οι δράστες από το σπίτι, καθώς δεν άφησαν οποιοδήποτε ίχνος
-πώς οι κάμερες δεν κατέγραψαν ούτε την άφιξή τους ούτε την αναχώρησή τους
-γιατί οι δράστες δεν πήραν ή κατέστρεψαν τα κινητά των θυμάτων και γιατί δεν κατέστρεψαν τις κάμερες, αλλά αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης
-γιατί ο δράστης έφραξε τη μύτη και το στόμα, μέχρι θανάτου, της Καρολάιν, ενώ θα μπορούσε απλώς να την οδηγήσει στη λιποθυμία
-για τον χρόνο λιποθυμίας του 32χρονου πιλότου.

Το κύριο ερώτημα που προβληματίζει αρχές και ιατροδικαστές είναι όσα ισχυρίζεται ο πιλότος για την λιποθυμία.

Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως εάν το λιποθυμικό επεισόδιο διαρκούσε 45 λεπτά ή και μία ώρα, όπως επικαλέστηκε ο 32χρονος, τότε ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε εγκεφαλικές βλάβες ή και θάνατο. Εκείνο που προβληματίζει τις αρχές είναι πως συνήλθε ο πιλότος μετά τη λιποθυμία του χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και τι έχει συμβεί μέσα σε αυτή την ώρα που ο 32χρονος φέρεται να λιποθύμησε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.