Το... ρεσιτάλ Παφίλη με το διάλειμμα που δεν υπολογίζεται στην εργασία, το 100ευρω του Μπογδάνου και το «δεν πάτε στο διάολο» (vid)

Το... ρεσιτάλ Παφίλη με το διάλειμμα που δεν υπολογίζεται στην εργασία, το 100ευρω του Μπογδάνου και το «δεν πάτε στο διάολο» (vid)
Η ομιλία του Θανάση Παφίλη τα είχε όλα χθες: Από κόντρες με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με κερδισμένα 100ευρα, μέχρι... γαλλικά.

Έκλεψε την... παράσταση χθες στην Βουλή ο Θανάσης Παφίλης στην συζήτηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις όλης της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τα έβαλε με όσους συναδέλφους του υποστηρίζουν τα νέα τάξη πραγμάτων που θα φέρει στα εργασιακά, λέγοντας: «Να σας βάλουμε να δουλέψετε στη ΛΑΡΚΟ 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε. Να σας πάμε στα αμπάρια, 78 ώρες τη βδομάδα, να δούμε πόσο καλά θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος που ευαγγελίζεστε», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο διάλλειμα των εργαζομένων.

Ρώτησε λοιπόν την υφυπουργό, Δόμνα Μηχαηλίδου αν όντως το νομοσχέδιο λέει πως το διάλειμμα δεν συμπεριλαμβάνεται στον χρόνο εργασίας και όταν εκείνη απάντησε αρνητικά, διάβασε το σχετικό απόσπασμα που λέει οτι δεν συμπεριλαμβάνεται στο ωράριο, συμπληρώνοντας: «Πού είναι ο Μπογδάνος να μου δώσει το 100άρικο;», ενώ απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, του είπε: «Πες της υφυπουργού να βγάλει το κατοστάρικο να κόψουμε κάνα κουπόνι για το ΚΚΕ. Κυρίως πεντάευρα παίρνουμε εμείς, δεν έχουμε άλλες πηγές. Θα κάνουμε οικονομική εξόρμηση σήμερα…»

Προς το τέλος της ομιλίας του μάλιστα, δεν απέφυγε και τα... γαλλικά σε αναφορά με την αναφορά του νομοσχεδίου στην ψυχολογική βία που μπορεί να ασκηθεί σε όσους δεν θέλουν να απεργήσουν: «Αν πας και μιλήσεις με την ντουντούκα ή μοιράσεις προκηρύξεις και πεις “συνάδελφε μη συμμετέχεις” κτλ, παίρνεις μία μήνυση “ψυχολογική βία”. Βρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ; Αυτά που κάνουν οι εργοδότες, τα τερατώδη, δεν είναι ψυχολογική βία;».