Ο Μπογδάνος πρότεινε 100 ευρώ για κάθε ψέμα βουλευτή, ο Παφίλης του ζήτησε το πρώτο

Ο Μπογδάνος πρότεινε 100 ευρώ για κάθε ψέμα βουλευτή, ο Παφίλης του ζήτησε το πρώτο
Ένταση υπήρξε και με την πρόεδρο της Ολομέλειας Σοφία Σακοράφα, όταν πίστεψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πως τον αδικούσε και δεν του έδινε τον χρόνο να απαντήσει στον Θανάση Παφίλη.

Απίστευτος διάλογος εκτυλίχθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ενώ ένταση υπήρξε και με την πρόεδρο της Ολομέλειας Σοφία Σακοράφα, όταν πίστεψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πως τον αδικούσε και δεν του έδινε τον χρόνο να απαντήσει στον Παφίλη.

Η κ. Σακοράφα επεσήμανε ότι δεν του δίνει χρόνο καθώς η τοποθέτηση του κ. Παφίλη δεν είχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συνέχισε να φωνάζει την ώρα που περίμενε στο βήμα ο Ιάσωνας Φωτήλας για να προχωρήσει στην κεντρική του ομιλία.

Στη συνέχεια βέβαια στην έντονη “κουβέντα” μπήκε και η Θεανώ Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι ο Μπογδάνος έχει αυτή την συμπεριφορά γιατί στο προεδρείο βρίσκεται γυναίκα!

Αναλυτικά ο διάλογος που εκτυλίχθηκε έχει…

Σ. Σακοράφα: Μην χρησιμοποιείτε τις κάμερες κ. Μπογδάνο για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Κ. Μπογδάνος: Ο Κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Λέει πως όταν γίνεται αναφορά σε πρόσωπο τότε δίνεται το λόγο επί προσωπικού

Ι. Φωτήλας: Ρε Κωνσταντίνε μου, έκανες την ένστασή σου, καταγράφηκε και τελειώνει εδώ. Αποφάσισε η πρόεδρος. Αν το έκανε σωστά ή λάθος κρίνεται.

Σ. Σακοράφα: Σας παρακαλώ πολύ. Καθυστερείτε την διαδικασία.

Κ. Μπογδάνος: Αυθαιρετείτε.

Ι. Φωτήλας: Προβλέπεται διαδικασία και για την καταστρατήγηση αν νομίζεις ότι καταστρατηγείται η διαδικασία.

Σ. Σακοράφα: Ακούστε λίγο σας παρακαλώ. Ο προηγούμενος ομιλητής αναφέρθηκε σε όλη την αίθουσα. Τι θα έπρεπε να κάνω; Να δώσω σε όλους το λόγο επί προσωπικού; Γιατί δημιουργείτε αυτό το πρόβλημα;

Κ. Μπογδάνος: Διαβάστε τον κανονισμό και δώστε μου το λόγο. Δικαιούμαι να πάρω το λόγο.

Θ. Φωτίου: 'Ολα αυτά γίνονται επειδή είστε γυναίκα στο προεδρείο

«100 ευρώ για κάθε ψέμα»

Λίγο νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε προτείνει την επιβολή προστίμου 100 ευρώ για κάθε ψέμα που θα έλεγαν οι βουλευτές κατά τις τοποθετήσεις τους στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχολιάζοντας την αντιπολίτευση για την κριτική της στις διατάξεις του εργασιακού, είπε «προτείνω λοιπόν να επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιον βουλευτή λέει ένα ψέμα στην Ολομέλεια. Να αφαιρείται από την βουλευτική του αποζημίωση όταν το ψέμα είναι αποδεδειγμένο και αδιαμφισβήτητο όπως αυτά που ακούμε από την αντιπολίτευση για το εργασιακό νομοσχέδιο».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα είπε ότι «καλύτερα είναι να μην ακούμε συνθήματα για τα γυναικεία δικαιώματα από μια παράταξη που έλεγε στις γυναίκες να κάνουν ησυχία και να μην καταγγείλουν την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν από τον πρέσβη της Βενεζουέλας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αναφερθείς στις διατάξεις για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, υποστήριξε πως στην πράξη καταργείται η 8ωρη εργασία και δεν ενισχύεται όπως υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας και απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο του είπε: «Φέρε τώρα τα 100 ευρώ να πάρουμε κουπόνια για το κόμμα».