Γλίτωσε από λιντσάρισμα δημοσιογράφος του BBC από το αγριεμένο πλήθος (vid)

Γλίτωσε από λιντσάρισμα δημοσιογράφος του BBC από το αγριεμένο πλήθος (vid)
Δημοσιογράφος του BBC την… πλήρωσε για την παράταση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία και ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα.

Στη Βρετανία είχαν «ανοίξει», ο κόσμος γέμισε τις παμπς και έφτασαν κοντά στην κανονικότητα, ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον προτίμησε να παρατείνει τα τελευταία περιοριστικά μέτρα μέχρι τον Ιούλιο, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο που κατέβηκε στους δρόμους για να εξαγριωθεί.

«Αγριεμένοι» μάλιστα, ξεκίνησαν να καταδιώκουν έναν δημοσιογράφο του BBC, να του φωνάζουν μέσα στο πρόσωπό του, άλλος τον έσπρωξε με το σώμα του και πολλοί να τον βρίζουν. Το πιο επιεικές ήταν το «ντροπή σου». Τον είπαν «προδότη», τον αποκάλεσαν «κάθαρμα», ενώ ένας του είπε «γιατί λέτε ψέματα;».

Ο Nicholas Watt άλλαξε κατεύθυνση και πήγε πίσω. Ξεκίνησε να τρέχει αλλά το αγριεμένο πλήθος άρχισε να τον καταδιώκει έτοιμο να τον λιντσάρει.
Τελικά κατάφερε να φτάσει με ασφάλεια πίσω από τους παρατεταγμένους αστυνομικούς μπροστά από την Downing Street και να γλιτώσει με ασφάλεια.

Ένας εκπρόσωπος του BBC καταδίκασε ως «εντελώς απαράδεκτες» τις ενέργειες των πολιτών κατά του δημοσιογράφου συμπληρώνοντας: «"Όλοι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να μπορούν να εκτελούν το έργο τους χωρίς εκφοβισμό ή εμπόδια».

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε το βίντεο «πολύ ανησυχητικό», ενώ ερωτηθείς εάν ο κ. Τζόνσον έχει δει το βίντεο, απάντησε: «Ναι, το έχει δει… Αυτό το βίντεο είναι πολύ ενοχλητικό. Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το δικαίωμα διαμαρτυρίας μπορεί να είναι θεμελιώδες στη δημοκρατία μας, αλλά η βία, οι απειλές και ο εκφοβισμός δεν είναι ποτέ αποδεκτές».