Οι θεωρίες συνομωσίας για τη δολοφονία του Tupac Shakur (pics & vid)

Οι θεωρίες συνομωσίας για τη δολοφονία του Tupac Shakur (pics & vid)
Ο Tupac Shakur σαν σήμερα γεννήθηκε και θα ήταν 50 ετών. 25 χρόνια μετά, η δολοφονία του παραμένει ανεξιχνίαστη και οι θεωρίες συνωμοσίας ανάμεσα στους φαν του γιγαντώνονται…

Θα γινόταν σήμερα 50 ετών… Αντ΄αυτού όμως, ακόμα ερωτηματικά και “σύννεφα” υπάρχουν πάνω από τη δολοφονία του διάσημου ράπερ Τουπάκ Σακούρ στις 7 Σεπτεμβρίου το 1996, όταν δέχτηκε τέσσερις πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη στο Λας Βέγκας και έξι μέρες αργότερα πέθανε. Αρχικά οι υποψίες στράφηκαν στον πάλαι ποτέ φίλο και στη συνέχεια αντίπαλό του στη ραπ σκηνή “The Notorious B.I.G.”, αλλά έξι μήνες αργότερα δολοφονήθηκε στο Λος Άντζελες!

Πολλοί απέδωσαν τις δολοφονίες στην κόντρα που υπήρχε στους ράπερ ανάμεσα σε δυτική και ανατολική ακτή, ωστόσο η ουσία είναι πως 25 χρόνια τώρα η δολοφονία του έχει μείνει ανεξιχνίαστη, με αποτέλεσμα να έχουν “γεννηθεί” και θεωρίες συνομωσίας γύρω από αυτήν!

«Σκηνοθέτησε» τον θάνατό του

Η πιο διαδεδομένη θεωρία είναι πως ο ίδιος σκηνοθέτησε τον θάνατο του. Οι πιστοί της θεωρίας αυτής μάλιστα κάνουν λόγο για τον σεβασμό του Τουπάκ στον πολιτικό φιλόσοφο Νικολό Μακιαβέλι, στην πραγματεία του οποίου “Η Τέχνη του Πολέμου”, αναφέρει πως με την σκηνοθέτηση του θανάτου (του) μπορεί να χειριστεί τον εχθρό του. Έγραφε χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας μάχης, διέδιδαν ότι ο αρχηγός ήταν νεκρός ή είχε αρπαγεί από άλλον στρατό και χρησιμοποιούσαν τη διάδοση αυτή υπέρ τους για να κερδίσουν τη μάχη».

1

Οι φανς του λοιπόν υιοθέτησαν την συγκεκριμένη θεωρία ιδίως όταν αφιερώθηκε το όνομα του Μακιαβέλι στο άλμπουμ του The Don Killuminati: The 7 Day Theory, με τη φράση «Exit 2Pac, Enter Makaveli» ένα άλμπουμ στο οποίο απεικονίζοταν ο Τουπάκ ως τον εσταυρωμένο Ιησού Χριστό.
Οι φανς και υποστηρικτές της θεωρίας έχουν ξεχωρίσει μάλιστα και μία συνέντευξη της μητέρας του, Σακούρ Αφένι, το μόνο άτομο που είδε τον Τουπάκ μετά την εισαγωγή του, η οποία είπε: «Στο τέλος, επέλεξε να φύγει ήσυχα».

5

Κρύβεται στην Κούβα

Μία άλλη συνωμοσία που ακούγεται ευρέως είναι ότι ο Τουπάκ κρύβεται στην Κούβα. Πολλοί υποστήριξαν ότι κουρασμένος πια από την αιματοχυσία στη ραπ σκηνή, ήθελε μια απόδραση, οπότε με τη βοήθεια της θείας του, Ασάτα κρύφτηκε στη Κούβα. Η Ασάτα υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια του κόμματος “Μαύρος Πάνθηρας” και του στρατού της μαύρης απελευθέρωσης. Είχε ζητήσει μάλιστα πολιτικό άσυλο τη δεκαετία του ΄80 αφού είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Νιου Τζέρσεϊ, ύστερα από καταδίκη της για δολοφονία.

Υποκρύπτεται από τη Κυβέρνηση ως μάρτυρας

Κι όμως υπάρχει και αυτή η θεωρία. Κάποιοι φαν του πιστεύουν πως ο Τουπάκ δεν πέθανε και υποκρύπτεται από την Κυβέρνηση σε άγνωστο μέρος, με διαφορετική ταυτότητα όπως κάνουν με τους μάρτυρες προστασίας.
Φυσικά, η CIA το έχει αρνηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.


Υποψίες για την δισκογραφική του και τον δικηγόρο του

2

«Ο Τουπάκ ανέβαινε συνεχώς επίπεδο, γινόταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης. Τράβηξε την προσοχή του Suge Knight όμως ότι επρόκειτο να αφήσει την Death Row Records στην οποία βρισκόταν. Το θέμα ήταν όμως πως… απλά δεν αφήνεις την Death Row Records και ξεφεύγεις», είχε δηλώσει ένας αστυνομικός ντετέκτιβ του τμήματος του Λος Άντζελες (LAPD), ο Russell Poole, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον δημοσιογράφο Randall Sullivan στην LAbyrinth, προσπαθώντας να εξιχνιάσουν την εμπλοκή του LAPD, με τον επικεφαλής της δισκογραφικής Death Row Records που ανήκε ο Τουπάκ και τις συγκαλύψεις, την αστυνομική βία και την εμπλοκή στον (καθόλου ήσυχο) κόσμο της ραπ.

Η LAbyrinth αποκάλυψε επίσης ότι ο Τουπάκ απέλυσε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του David Kenner λίγο πριν το θάνατό του, καθώς ήθελε να κυκλοφορήσει τη δική του δισκογραφική ετικέτα. Μια τέτοια κίνηση όμως θα στερούσε από τον Suge Knight της Death Row Records μεγάλα κέρδη από τον Τουπάκ.
Την νύχτα των γυρισμάτων στο Λας Βέγκας, ο Knight βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Τουπάκ, αλλά, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Randall Sullivan, «αν κοιτάξετε την αναφορά της αστυνομίας, θα δείτε ότι αυτός που τον στόχευσε από το άλλο αυτοκίνητο πυροβόλησε από μία γωνία που θα μπορούσε πραγματικά να χτυπήσει μόνο τον Τουπάκ και να μην πειράξει καν τον Suge Knight».

Ο Suge Knight πάντως έχει καταδικαστεί σε 28 χρόνια για φόνο και τραυματισμό ενός άλλου ατόμου.


Ο Notorious B.I.G. ήταν ο εγκέφαλος πίσω από τους πυροβολισμούς

3

Η διαμάχη τους ήταν μια από τις πιο ιστορικές στην ραπο σκηνή! Από μια ανώνυμη πηγή των Λος Άντζελες Times, ο πρώην δημοσιογράφος της Chuck Philips έγραψε ότι ο διαβόητος Notorius B.I.G. πρόσφερε στους Crips 1 εκατομμύριο δολάρια για να σκοτώσουν τον Σακούρ. Ωστόσο, ο ίδιος ο δημοσιογράφος το 2008 ανακάλεσε αυτή την ιστορία επικαλούμενος ψευδείς αναφορές του FBI, οπότε αυτή η θεωρία απορρίφθηκε ευρέως.