Η Ισπανία έγινε άνω – κάτω από... Αναντινάκηδες και Αποστολάκηδες

Η Ισπανία έγινε άνω – κάτω από... Αναντινάκηδες και Αποστολάκηδες

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο γέμισε έναν κουβά με ποπ κορν, άραξε στην πολυθρόνα και απόλαυσε την... κλάψα των Ισπανών για την ισοπαλία – σοκ (για εκείνους) με την Ελλάδα.
bwin – Ενισχυμένες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση του αγώνα Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ. |21+

Ως Ισπανός από Ελληνίδα μητέρα που έχει μοιράσει, όχι ισομερώς, την ζωή του σε Ισπανία (12 χρόνια) και Ελλάδα (33), η διαπίστωση ότι Ισπανοί και Έλληνες έχουν πολλές ομοιότητες και διαφορές, είναι μάλλον εύκολη. Στο ποδόσφαιρο, όμως, παρ' ότι τα δύο πρωταθλήματα τα χωρίζουν... έτη φωτός (από κάθε άποψη), είμαστε ίδιοι και απαράλλαχτοι, όταν έρχονται αναποδιές και σφαλιάρες. Σαν δύο σταγόνες νερό!

Πριν από 127 ημέρες, μετά το ιστορικό 6-0 επί της Γερμανίας, η εντύπωση που υπήρχε στην Ιβηρική Χερσόνησο ήταν ότι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν έτοιμη για το... διαπλανητικό Μουντιάλ! Και μην κρύβομαι, με σημείο αναφοράς εκείνο το ματς, που ήταν και το τελευταίο των Φούριας Ρόχας, προέκυψε και η ανάλυσή μου με τίτλο «Γιατί αυτή η Ισπανία δαγκώνει (πάρα) πολύ».

Μετά το 1-1 κόντρα στην Ελλάδα, όμως, ο Μανόλο Λάμα, ένας από τους πιο βετεράνους δημοσιογράφους στην χώρα, με πάνω από 2.500 μεταδόσεις και η ισπανική φωνή του «FIFA21», δεν δίστασε να πει σε σχετική, ραδιοφωνική συζήτηση, ότι «παίζοντας έτσι, δεν πρόκειται ούτε καν να πάμε στο Κατάρ».

Βαρετός ο Λουίς Ενρίκε, όπως ο... Βαλβέρδε

Ο Τύπος και οι φίλαθλοι που πριν από μερικές εβδομάδες αποθέωναν τον Λουίς Ενρίκε και τους ποδοσφαιριστές του, τους έβαλαν στο στόχαστρο και, σαν να βρίσκονταν σε διαγωνισμό darts, άρχισαν να πετούν βελάκια, με τον ομοσπονδιακό προπονητή στο επίκεντρο.

Τι καταλογίζουν, λοιπόν, στον «Λούτσο»; Έχουμε και λέμε...

- Παρ' ότι έχει συμπληρώσει 18 παιχνίδια στο τιμόνι της εθνικής ομάδας (οκτώ στην πρώτη θητεία και δέκα μετά την επιστροφή του, ύστερα από τον τραγικό χαμό της κορούλας του Σάνα), δεν έχει καταφέρει να βρει μια ραχοκοκαλιά, μια βάση 6-7 παικτών που θα είναι σταθεροί. Εις βάρος του, βεβαίως, παίζει το γεγονός ότι, σε αυτά τα 18 ματς, έχουν κάνει το ντεμπούτο τους... 21 ποδοσφαιριστές!

- Γνώριζε ότι, τόσο με αντίπαλο την Ελλάδα, όσο πιθανότατα με την Γεωγία στην Τιφλίδα (28/03), αλλά και το Κόσοβο στη Σεβίλλη (31/03), θα αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες και διπλές – τριπλές ζώνες μπροστά από την εστία, αλλά παρ' όλα αυτά δεν φρόντισε να γεμίσει την αποστολή με παίκτες ικανούς στο ένας εναντίον ενός. Τέτοιος είναι ο πρωτάρης Μπράιαν Χιλ, ο μοναδικός που επί της ουσίας προβλημάτισε την άμυνα της Ελλάδας και, στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε, έκανε πολλά περισσότερα από τους βασικούς (και σχεδόν άφαντους) Φεράν Τόρες και Ντάνι Όλμο. Δεν είχε θέση στην αποστολή ο... μπουκαδόρος Ανταμά Τραορέ (ένα από τα ερωτήματα που προέκυψαν);

- Δεν κάλεσε παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση και, κυρίως, είναι βασικοί στις ομάδες τους. Από τα μέλη της επιθετικής τριάδας (Φεράν Τόρες, Άλβαρο Μοράτα, Ντάνι Όλμο), μόνο ο επιθετικός της Γιουβέντους (και σκόρερ του ισπανικού γκολ) θεωρείται ημί – βασικός στην ομάδα του.

- Δεν χρησιμοποιεί τους ποδοσφαιριστές εκεί όπου αποδίδουν καλύτερα. Ο Μάρκος Γιορέντε, ένας από τους πιο σταθερά καλούς παίκτες της φετινής Ατλέτικο Μαδρίτης, αγωνιζόμενος στα χαφ, χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ, όπου έχει παίξει ελάχιστα στην καριέρα του. Και, βεβαίως, δεν ήταν καθόλου επιδραστικός στο παιχνίδι της Ισπανίας.

- Στην καριέρα του ως προπονητής, ο Λουίς Ενρίκε χαρακτηρίζονταν πρωτίστως από το κάθετο παιχνίδι των ομάδων του. Κόντρα στην Ελλάδα, όμως, η Ισπανία θύμισε ομάδα... χάντμπολ, γυρίζοντας χωρίς ουσία την μπάλα γύρω από την ελληνική άμυνα. «Μου θύμισε την βαρετή Μπαρτσελόνα επί Βαλβέρδε» ήταν η ατάκα ενός Καταλανού δημοσιογράφου για μια ομάδα που είχε 80% κατοχή της μπάλας και περί τις... χίλιες πάσες, αλλά μόλις τρία κόρνερ και τρεις τελικές, οι οποίες ήταν το γκολ του Μοράτα, το σουτ του Όλμο στο οριζόντιο δοκάρι και μια αδύναμη κεφαλιά του Μοράτα στα χέρια του Βλαχοδήμου.

- Μετά το 6-0 επί της Γερμανίας, ο Λουίς Ενρίκε ήταν ο νέος εθνικός σωτήρας. Μετά το 1-1 με την Ελλάδα, οι φίλαθλοι αναρωτιούνται «γιατί διακόπηκε το συναρπαστικό ισπανικό πρωτάθλημα για να δούμε αυτή την αηδία;» και οι στατιστικολόγοι... ξεψάχνισαν και βρήκαν ότι η Ισπανία έχει μόλις 1 νίκη στα τελευταία 5 ματς, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά το 2006, όταν ο Λουίς Αραγονές βρέθηκε μια ανάσα από την απόλυση, προτού οδηγήσει τους Φούριας Ρόχας στον θρίαμβο του Euro2008.

Η συμφωνημένη αλλαγή και το ρεκόρ του Ράμος

Εκτός από όλα τα παραπάνω, όμως, στον Λουίς Ενρίκε καταλογίζουν και την αλλαγή του Σέρχιο Ράμος στην ανάπαυλα ενός αγώνα που σε καμία περίπτωση δεν είχε κριθεί, απλά και μόνο επειδή ήταν... συμφωνημένο μεταξύ προπονητή και αρχηγού, γιατί ο Ράμος επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό.

«Ο Ράμος είναι σε άψογη κατάσταση. Αποφασίσαμε από πριν να παίξει μόνο το πρώτο ημίχρονο» παραδέχθηκε ο ίδιος ο προπονητής, ο οποίος τα... άκουσε κυρίως γιατί υπάρχει η εντύπωση ότι ο Ράμος χρησιμοποιεί τα παιχνίδια, όχι με προτεραιότητα να βοηθήσει την εθνική του ομάδα, αλλά κυρίως για να πλησιάσει και να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ σε συμμετοχές σε επίπεδο εθνικών ομάδων, το οποίο κατέχει ο Αιγύπτιος Αχμέντ Χασάν (184, έναντι 179 πλέον του Σεβιλιάνου αμυντικού).

Είναι τέτοια η τσαντίλα Τύπου και φιλάθλων για την «γκέλα» της εθνικής ομάδας που ένας δημοσιογράφος, μεταξύ σοβαρού και αστείου, είπε ότι «ήρθαν οι... Αναντινάκηδες και Αποστολάκηδες και, χωρίς σουτ προς την εστία εκτός από το πέναλτι, μας πήραν την ισοπαλία». Ας προσέχατε, σενιόρ...

Το κερασάκι το έβαλε ο υπεύθυνος για τα social media της Θέλτα. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» της Γρανάδα και με αφορμή την απουσία του φορμαρισμένου Ιάγο Άσπας από την αποστολή, ο αθεόφοβος ανέβασε ένα βίντεο με τον έμπειρο επιθετικό και μουσική υπόκρουση, σε κέλτικο ρυθμό, του... «Τιτανικού»!

Τι λέτε, σας θυμίζουν τίποτα (ελληνικό) όλα αυτά;

To 3o επεισόδιο του My Story είναι στον «αέρα» με τον Σπύρο Γιαννιώτη να συγκλονίζει! Δείτε το εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία – Ελλάδα 1-1: Και σαν πρώτα ανδρειωμένη! (vids)

Ελλάδα: Party στα αποδυτήρια! (pics, vid)

Unboxing glory!

Ισπανικά ΜΜΕ: «Το ελληνικό τείχος» (pics)

Μοράτα: «Έγινε και σε μένα πέναλτι, αλλά δύσκολο να το δεις χωρίς VAR»

 

Τελευταία Νέα