Ο Τζέιμι Βάρντι δεν είναι πια… κοντός!

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ο Τζέιμι Βάρντι δεν είναι πια… κοντός!

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για το παιδί που απορρίφθηκε για το ύψος του. Που στα 33 χρόνια του έγινε γίγαντας και έχει στήσει ακαδημία για αδύναμα σωματικά πιτσιρίκια, ξέροντας ο ίδιος ότι ποτέ δεν είναι αργά για να… ψηλώσεις.

Εντάξει, έχει βάλει και έχει βάλει γκολάρες;. Στην κίνηση, βολ πλανέ στον αέρα, σπριντ με την μπάλα και τελειώματα ιδανικά. Αυτή τη φορά ήταν απλά δύο πέναλτι. Και για να πούμε την αλήθεια, όχι και τα καλύτερα στην εκτέλεσή τους. Περίεργη φόρα και στιλ, παραδόξως, σχεδόν άχαρα. Ωστόσο, η δουλειά έγινε. Ο Τζέιμι Βάρντι σκόραρε δύο φορές, η Λέστερ πέρασε τόσο χορταστικά με 0-3 από τη Γουέστ Μπρομ και η πρεμιέρα της έβγαλε χαμόγελα. Για την ομάδα και για εκείνον

Με αυτά τα δύο γκολ του προσπέρασε κοτζάμ Ντιντιέ Ντρογκμπά και με τα 105 τέρματά του (σ.σ.: σε 42 ματς λιγότερα μάλιστα από τον θρύλο της Τσέλσι) μπορεί να φουσκώνει από υπερηφάνεια. Στα 33 χρόνια του μπορεί να κοιτάζει πίσω και να περιφρονεί εκείνους που τον περιφρόνησαν. Από το χαρτζιλίκι και το μεροκάματο, τη διαρκή απόρριψη. Ο Βάρντι θυμάται το παρελθόν του και θυμώνει:

«Κοιτάζω συχνά πίσω. Σε εκείνο το σκληρό παρελθόν. Και μου φαίνεται απίστευτα άσχημο να είσαι 16 ετών παιδί γεμάτο όνειρα και ταλέντο και να σου λένε ότι δεν θα μπορέσεις να παίξεις ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο επειδή είσαι κοντός (σ.σ.: τον απέρριψε ο Σέφιλντ Γουένσντεϊ). Μα πώς το λένε αυτό σε έναν πιτσιρικά, όταν έχει ακόμα μπροστά του χρόνια για να αναπτυχθεί, να ψηλώσει. Τι ανοησία. Είναι ανόητοι και δεν καταλαβαίνουν πότε μπορεί ένα παιδί με ταλέντο να εκτιναχθεί».

Και τον στεναχωρεί τόσο πολύ αυτό που συνέβη τότε, ώστε το 2016 να πάρει μία τρελή και περίεργη απόφαση. Εστησε την ακαδημία του, η οποία όμως ασχολείται μόνο με ταλαντούχα παιδιά που απορρίφθηκαν για σωματικούς λόγους. Αφορά τα παιδιά που τα… ξέβρασε το σκληρό και αυστηρό σύστημα της Premier League. Σκοπός της είναι να τους προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία και να τους φερθεί με την ισότητα που τους αξίζει.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά εκεί έξω που υφίστανται την ίδια αδικία που βίωσα κι εγώ. Εστω και ένα να μπορέσει να επαναλάβει τη δική μου ιστορία, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του ποδοσφαιρικού κόσμου», υποστηρίζει ο τύπος που έπαιξε πρώτη φορά στην Premier League στα 27 του, έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Αγγλίας στα 28, πήρε τον τίτλο με τη Λέστερ στα 29 και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος στα 33. Επειδή ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν και ο Τζέιμι Βάρντι το ξέρει…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος