TOP-5: Παράξενοι τραυματισμοί

TOP-5: Παράξενοι τραυματισμοί

bet365

Οι Βραζιλιάνοι ισχυρίζονται ότι ο τραυματισμός του Μαρσέλο οφείλεται στο στρώμα του κρεβατιού του (!) και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που «λαβώθηκαν» για απίθανους λόγους.

Σαντιάγο Κανιθάρες
Για πολλά χρόνια ήταν στη σκιά του Θουμπιθαρέτα στην εθνική Ισπανίας και το Μουντιάλ του 2002 ήταν η πρώτη διοργάνωση, που ο τερματοφύλακας της Βαλένθια θεωρούταν το Νο1 των «φούριας ρόχας». Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας, ο Κανιθάρες έκοψε τον τένοντα του ποδιού του, μετά από ένα ατύχημα που είχε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Του έφυγε από τα χέρια το γυάλινο μπουκάλι με το after shave, με αποτέλεσμα να γίνει χίλια κομμάτια πάνω στο πόδι του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το Μουντιάλ και να πάρει θέση βασικού ο Ίκερ Κασίγιας.

Μάρκο Ασένσιο
Στο ξεκίνημα της σεζόν 2017-18, ο Ισπανός άσος έμεινε εκτός αποστολής από το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τον ΑΠΟΕΛ, εξαιτίας μιας μόλυνσης. Ο ισπανικός τύπος αναζήτησε την αιτία αυτής της μόλυνσης, αφού η εξήγηση του Ζινεντίν Ζιντάν δεν έπειθε κανέναν. «Έβγαλε σπυράκια στα πόδια του και δεν μπορούσε να βάλει ούτε τις κάλτσες», είχε πει τότε ο Γάλλος προπονητής. Ο πραγματικός λόγος ήταν πως ο Ασένσιο θέλησε να ξυρίσει τα πόδια του, όμως κάποιο μικρόβιο από το ξυραφάκι μόλυνε το δέρμα του και έτσι βγήκαν τα σπυράκια, που του στέρησαν τη συμμετοχή από το ματς της «βασίλισσας».

Μίλαν Ράπαϊτς
Ο διεθνής Κροάτης μεσοεπιθετικός είχε έναν από τους πιο απίθανους τραυματισμούς στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το διάστημα που αγωνιζόταν στην Χάιντουκ Σπλιτ, τον Ιούλιο του 1995, ήταν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να φύγει με την υπόλοιπη αποστολή για φιλικό προετοιμασίας. Είχε στο χέρι του την κάρτα επιβίβασης, η οποία με κάποιον τρόπο (μόνο ο ίδιος ξέρει) μπήκε στο μάτι του και παραλίγο να του προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην όραση. Τελικά, απέφυγε τα χειρότερα για την υγεία του, όμως έμεινε εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, μέχρι να αποθεραπευθεί πλήρως.

Μπράιαν Ρόμπσον
Ένας από τους θρύλους του αγγλικού ποδοσφαίρου και αρχηγός της εθνικής ομάδας, όταν αυτή προετοιμαζόταν για το Μουντιάλ του 1990. Τρεις μήνες πριν τη διοργάνωση στα γήπεδα της Ιταλίας, βρισκόταν ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Πολ Γκασκόιν, ο οποίος κοιμόταν στο κρεβάτι του αρχηγού (φήμες λένε πως ήταν μεθυσμένος). Στην προσπάθειά του να τον σηκώσει, το ένα πόδι του κρεβατιού έπεσε πάνω στα δάχτυλα του Ρόμπσον, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τελικά, αποθεραπεύτηκε και πήγε κανονικά στο Μουντιάλ, όμως τραυματίστηκε στο δεύτερο αγώνα και έχασε όλη την υπόλοιπη διοργάνωση.

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Κι αν όλοι οι παραπάνω ευθύνονται λίγο-πολύ οι ίδιοι για ό,τι τους συνέβη, στην περίπτωση του Άγγλου σούπερ σταρ ισχύει το αντίθετο. Κι αυτό γιατί δεν προκάλεσε ο ίδιος τον τραυματισμό του, αλλά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν ήδη διαταραγμένες και στις 15 Φεβρουαρίου 2003, μετά από μία ήττα από την Άρσεναλ στο Κύπελλο Αγγλίας, υπήρξε διαμάχη στα αποδυτήρια, με τον Σκωτσέζο τεχνικό να παίρνει ένα παπούτσι και να το πετάει με δύναμη προς τον Μπέκαμ. Τον βρήκε ακριβώς πάνω από το αριστερό μάτι, με τον Άγγλο διεθνή να χρειάζεται ράμματα και να κυκλοφορεί για αρκετό καιρό με το «σουβενίρ» του τραυματισμού από τον ίδιο τον προπονητή του.

 

Τελευταία Νέα