Πινγκ Πονγκ: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρωταγωνιστές στις μεταγραφές

Newsroom
Πινγκ Πονγκ: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρωταγωνιστές στις μεταγραφές

bet365

Από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ήρθαν και φέτος οι πιο δυνατές μεταγραφικές κινήσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Πώς κινήθηκαν σε άνδρες και γυναίκες.

Το πρακτικό των φετινών μεταγραφών δημοσιοποίησε την Παρασκευή (8/7) η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και η βασική είδηση είναι ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκαναν και αυτό το καλοκαίρι τις πιο δυνατές κινήσεις.

Τα δύο κορυφαία σωματεία πρωταγωνίστησαν στις περσινές διασυλλογικές διοργανώσεις και διατηρώντας τις υψηλές φιλοδοξίες φέρνουν ξανά στην Ελλάδα τοπ αθλητές και αθλήτριες της διεθνούς σκηνής.

Πέρα από ονόματα, τα οποία εμφανίστηκαν στην ελληνική Α1 της περασμένης σεζόν, αρκούν ορισμένες νέες συνεργασίες για να φανεί ο δικαιολογημένος μεταγραφικός θόρυβος και η εγγυημένη υψηλή ποιότητα των αγώνων για τη νέα περίοδο.

Στους άνδρες ο νταμπλούχος Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί ενισχυμένος και αυτή τη χρονιά. Ξεχωρίζει η συμφωνία του με τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ «χάλκινο» πρωταθλητή κόσμου στο ομαδικό το 2016, επίσης «χάλκινο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο εθνικών ομάδων το 2018 και νούμερο 18 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη.

Επίσης, βάζει στο ρόστερ του και τον γνωστό στο ελληνικό κοινό από τα πλέι οφ του περασμένου Μαΐου Αντρέι Γκάτσινα, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών, αλλά και τον διεθνή Ιταλό Αντονίνο Αμάτο. Ανανέωσε με τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ και τους Πορτογάλους Ζοάο Μοντέιρο, Ένιο Μέντες (με ευρωπαϊκούς τίτλους στην καριέρα τους οι δύο πρώτοι), έχει ξανά στο ρόστερ και τον τετράκις πρωταθλητή Ευρώπης των νεαρών ηλικιών Γιάννη Σγουρόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν 2ος πέρσι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας κι επίσης κινήθηκε πολύ δυνατά για τη διεκδίκηση τίτλων. Ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον είναι ο σημερινός πρωταθλητής κόσμου στο διπλό ανδρών και φιγουράρει στο νούμερο 16 του διεθνούς ranking list. Ο Πορτογάλος Ζοάο Ζεράλδο, νικητής σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο ομαδικό, πήρε την 3η θέση στο απλό στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες και πρώτη φορά βρέθηκε αυτή τη βδομάδα στο νούμερο 40 του κόσμου. Ο Πολωνός Μάρεκ Μπαντόφσκι είναι εν ενεργεία διεθνής κι έχει ζήσει μεγάλες διακρίσεις στην Μπογκόρια ως συμπαίκτης του Γκιώνη. Η ομάδα παρέτεινε και τη συνεργασία της με τον Βούλγαρο Πετιό Κράστεφ.

καρλσον
Ο Κρίστιαν Κάρλσον

Από τις πρώτες μεταγραφές, που ανακοίνωσε ο σύλλογος, ήταν αυτή του Παναγιώτη Γκιώνη σημειώνοντας ότι από events ομαδικού ο τοπ αμυντικός (που πριν αρχίσει τη διεθνή καριέρα, το 2001, ήταν ο ΑΣ Πέρα η τελευταία ομάδα του) θα έχει το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί μόνο στο Κύπελλο. Στο πρακτικό των μεταγραφών υπάρχουν και φέτος τα ονόματα των Κωνσταντίνου Αγγελάκη και Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, οι οποίοι λόγω περιορισμού από ξένο πρωτάθλημα πήραν πέρσι συμμετοχές μόνο στο Κύπελλο.

Γενικά, θα φανεί στην πορεία πόσα από τα κορυφαία ονόματα ξένων αθλητών ή αθλητριών, που συμφώνησαν με ελληνικές ομάδες, θα μπορούν να μετέχουν στην Α1 κατηγορία, αφού παίζουν ρόλο οι κανονισμοί σε άλλα ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα, στα οποία επίσης θα έχουν παρουσία.

Στις γυναίκες ο πρωταθλητής Ελλάδας και φιναλίστ στο Κύπελλο, Ολυμπιακός, φέρνει κι άλλες καταξιωμένες αθλήτριες από την Ευρώπη. Ενέταξε στο δυναμικό του την Ουγγαρέζα Τζορτζίνα Πότα και την Ολλανδέζα Μπριτζίτ Έρλαντ, αθλήτριες που θαύμασαν οι Έλληνες φίλαθλοι τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης. Συμφώνησε ξανά με την Ουκρανή Μαργαρίτα Πεσότσκα και την Ισπανίδα Γκαλία Ντβόρακ, αθλήτριες επίσης με ευρωπαϊκούς τίτλους, ενώ απέκτησε ακόμα την Ιταλίδα Ντεμπόρα Βιβαρέλι και τη Σουηδέζα Φιλίππα Μπεργκάνο.

Ο κάτοχος του Europe Trophy Παναθηναϊκός, που το 2022 αναδείχτηκε επίσης Κυπελλούχος Ελλάδας και 2ος στο πρωτάθλημα της Α1, πραγματοποίησε κι αυτός από την πλευρά του εντυπωσιακές κινήσεις. Πήρε κατ’ αρχάς τη Ρουμάνα Ελιζαμπέτα Σαμάρα, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό γυναικών το 2015. Η σπουδαία αριστερόχειρας έχει άλλα 6 χρυσά μετάλλια από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν 2η στο ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο του 2012 και είναι νούμερο 33 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη. Η ομάδα έκλεισε επίσης την κορυφαία Αφρικανή αθλήτρια Ντίνα Μεσρέφ. Η Αιγύπτια διεθνής, πρωταθλήτρια φέτος στο ομαδικό των Μεσογειακών Αγώνων και το 2018 στο απλό, είχε αγωνιστεί πριν από λίγα χρόνια στον ΔΑΟ Ταύρου. Ο Παναθηναϊκός συνεργάζεται ξανά με τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ και την Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ.

Οι πλέον αξιοσημείωτες μεταγραφικές κινήσεις με Έλληνες παίκτες ήταν οι εξής:

Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Κωνσταντίνα Παρίδη, που πέρσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός θα συνεργαστεί με τη 18άχρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η ΑΕΚ με τη 18άχρονη Χρυσή Φωτιάδου και τη 15άχρονη Λεμονιά Γκαϊντατζή, όλες τους είναι αυτές τις ημέρες με τις εθνικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Διευκρινίζεται βέβαια, ότι και για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες μπορεί το θέμα των συμμετοχών στην Α1 να επηρεαστεί από περιορισμούς ξένων πρωταθλημάτων, στα οποία έχουν συμφωνήσει να μετάσχουν.

Στους άνδρες ο διεθνής Νίκος Αντωνιάδης, 3ος στο απλό ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος το 2020 και το 2021, πήγε στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Μπόσκοβιτς, δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό εφήβων το 2019, μετακινήθηκε στα Ταταύλα. Οι διεθνείς στις νεαρές ηλικίες Ζήσης Δουκέρης, Ιάσονας Κορδούτης και Δημήτρης Κορδούτης πάνε Κρήτη, οι δύο πρώτοι στον ΟΑ Χανίων, ο τρίτος στον ΟΕΑ Ρεθύμνου.

Ενίσχυση από το εξωτερικό επιχείρησαν φυσικά κι άλλες ομάδες της Α1 κατηγορίας. Δυνατές κινήσεις με διεθνείς αθλήτριες έκανε και φέτος ο ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας, που θα συνεργαστεί με την Ουγγαρέζα Μπερναντέτ Μπαλίντ και τη Σέρβα Ανέτα Μασούτι (ενώ θα ‘χει για μία ακόμα χρονιά στην ομάδα τη Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ).

Η ΑΕΚ στους άνδρες έκλεισε τον Σουηδό Άντον Χορτ και τον (γνωστό από την πολύχρονη θητεία του στην κορυφαία κατηγορία μας) Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ και στις γυναίκες τη Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα και την Κύπρια Φωτεινή Μελετιέ. Το Ρέθυμνο θα έχει νέο πρόσωπο τον Πολωνό Μίλος Σάβτσακ (ανανέωσε και συνεργασίες με άλλους ξένους). Το Πέρα Αθηνών απέκτησε τον Γάλλο Λουί Ρεσό (ανανέωσε και με τον Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη) και ο Ίφιτος Πατρών τον Βούλγαρο Πέτκο Γκαμπρό

 

Τελευταία Νέα