Κουγιουμτσίδης: Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης

Newsroom
Κουγιουμτσίδης: Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης

bet365

Μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στα 79κ. ελευθέρας πάλης και στους άνδρες.

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έγραψε «χρυσή» ιστορία για την ελληνική πάλη. Ο 21χρονος παλαιστής έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στα 79κ. ελευθέρας στη Βουδαπέστη, φθάνοντας σε ένα τρομερό νταμπλ, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες είχε γίνει πρωταθλητής Ευρώπης και στους νέους U23 στο Πλόβντιβ.

Στο μεγάλο τελικό της κατηγορίας του ο Κουγιουμτσίδης νίκησε τον Ασράφ Ασίροφ από το Αζερμπαϊτζάν 7-6, φθάνοντας στην κορυφαία επιτυχία της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Πραγματοποιώντας ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση στην κατηγορία των 79 κιλών το «λιοντάρι» ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αζέρου Ασφάρ Ασίροφ και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κουγιουμτσίδης

Στον τελικό μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο λεπτό «διάβασε» τον Αζέρο και στη συνέχεια με την εκρηκτικότητα και την ικανότητα της μετάβασης από την θέση άμυνας στη θέση επίθεσης που τον διακρίνει κέρδισε τέσσερις γρήγορους πόντους και προηγήθηκε 4-0. Με ακόμα ένα πόντο, καθώς έβγαλε εκτός τον αντίπαλο του έφτασε σε διαφορά ασφαλείας (5-0) και με ένα λεπτό να απομένει προσπάθησε να «παίξει» με τον χρόνο.

Ο Αζέρος αντεπιτέθηκε, ωστόσο ο Κουγιουμτσίδης έδειξε τις μεγάλες ικανότητές του και στο αμυντικό παιχνίδι και κατάφερε μέχρι το τέλος να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ. Να σημειωθεί ότι με τη λήξη του αγώνα οι Αζέροι έκαναν ένσταση, ωστόσο οι κριτές έδωσαν από δύο πόντους στους δύο αθλητές και στην ουσία έχρισαν και με τη… βούλα πρωταθλητή Ευρώπης τον Έλληνα πρωταθλητή.

Τα συγχαρητήριά του στον Γιώργο Κουγιουμτσίδη εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Τελευταία Νέα