Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Το 20χρονο «λιοντάρι» της ελληνικής πάλης

Newsroom
Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Το 20χρονο «λιοντάρι» της ελληνικής πάλης

bet365

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης θυσιάζει τα εφηβικά του χρόνια με έναν σκοπό: να γίνει ολυμπιονίκης.

Από ηλικία 6 ετών ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης μπήκε στον χώρο της πάλης.

Ο πατέρας του, παλιός παλαιστής, του πέρασε τα γονίδια, αλλά ο θείος του 20χρονου πρωταθλητή, ο Θέμης Ιακωβίδης, φρόντισε να τον πάρει από το χέρι και να τον ρίξει στα ταπί.

Ο μικρός Γιώργος είχα αρχίσει λόγω του πατέρα του να λατρεύει το άθλημα και από νωρίς έριξε το βάρος του εκεί. Ο Ιακωβίδης φρόντισε να τον αναδείξει από νωρίς στις μικρές κατηγορίες. Είχε υποσχεθεί να τον κάνει σπουδαίο αθλητή και το κατάφερε νωρίς.

Ο Γιώργος αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές του στην πάλη, αποφάσισε να θυσιάσει πολλά πράγματα από τα εφηβικά του χρόνια. Όπως περιγράφει στο Gazzetta o προπονητής του, Θέμης Ιακωβίδης, αλλά και ο συνεργάτης του, Βαλέριος Ακριτίδης, ο Κουγιουμτσίδης έχει ένα και μόνο πράγμα στο μυαλό του.

«Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Είναι λιγομίλητος και προσγειωμένος. Δεν τον ενδιαφέρουν οι βόλτες. Εχει το μυαλό του μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτε άλλο στην ζωή του» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δώρο στον πατέρα του ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι που το σκέφτεται από μωρό και θέλει να κάνει αυτό το δώρο στον πατέρα του» αναφέρει ο κ.Ακριτίδης, ενώ ο Ιακωβίδης πρόσθεσε για τον αθλητή του:

«Είναι πραγματικός μαχητής. Από μικρή ηλικία είχε χαρακτήρα μαχητή. Μπορεί να χάνει αγώνες, αλλά δεν τα παρατάει και βρίσκει τρόπο να τα γυρίσει. Εχει ψυχή. Όταν έχει αγώνα τα πάντα σβήνουν από το μυαλό του. Και ότι κάνει, το κάνει γιατί λατρεύει το άθλημα και έχει στο μυαλό του συνεχώς να κερδίζει για την Ελλάδα».

Ακόμη, ο κ. Ιακωβίδης, προσθέτει για τον 20χρονο αθλητή:

«Ηδη έχει δύο μετάλλια στις μικρότερες κατηγορίες και εξασφάλισε άλλο ένα στην κατηγορία ανδρών. Μιλάμε για ένα παιδί 20 χρονών, οπότε μπορείτε να καταλάβετε το μέλλον και τις προοπτικές που έχει. Πάμε για Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι το 2024 αρκεί να μην έχει τραυματισμούς. Να θυμίσω μόνο ότι όταν ήταν 18 ετών στην κατηγορία των ανδρών ήταν τρίτος στην κατάταξη και έπαιρναν το εισιτήριο για το Τόκιο οι πρώτοι δύο. Είναι ταλέντο που έχει όλα όσα χρειάζεται για να έχει μία λαμπρή καριέρα. Τα πάντα είναι θέμα σωστής προετοιμασίας, αλλά και να αποφύγει τους τραυματισμούς».

Ο Ιακωβίδης πρόσθεσε ακόμη για την υπόσχεση που είχε δώσει στον πατέρα του πρωταθλητή Ευρώπης στην Κ23: «Αθλητή με τέτοια προσόντα εγώ δεν έχω ξαναδεί. Και υπήρξα και 17 χρόνια στην εθνική ομάδα».

Σήμερα μένει να δούμε αν θα πάρει ένα ακόμη χρυσό στα 79κ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών στη Βουδαπέστη. Σε κάθε περίπτωση ο 20χρονος έχει εξασφαλίσει το πρώτο μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών στην διοργάνωση μετά από 14 χρόνια…

 

Τελευταία Νέα