Ιστιοπλοΐα: Πρόεδρος στην ΕΙΟ η Νίκη Αναστασίου

Αντώνης Πατσούρας
Ιστιοπλοΐα: Πρόεδρος στην ΕΙΟ η Νίκη Αναστασίου

bet365

Η Νίκη Αναστασίου με 57 ψήφους κέρδισε τις εκλογές της ΕΙΟ. Ακολούθησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου με 26 και ο Λάζαρος Τσαλίκης με 25. Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ΕΙΟ. Εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ΕΟΕ ο Στέφανος Χανδακάς.

Ιστορία έγραψε το απόγευμα της Τετάρτης (24/3) η Νίκη Αναστασίου αφού έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ΕΙΟ.

Η Νίκη Αναστασίου που ήταν γενική γραμματέας στην απερχόμενη διοίκηση η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό αλλά και τις καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα πήρε την 1η θέση στις εκλογές με 57 ψήφους.

Ακολούθησε με 26 ψήφους ο Γιάννης Παπαδημητρίου του ΙΟΠ και με 25 ο Λάζαρος Τσαλίκης του ΝΟΘ.

Την θέση του εκπροσώπου της ΕΙΟ στην ΕΟΕ κέρδισε ο Στέφανος Χανδακάς. Ο γιατρός και παλιός πρωταθλητής του Ολυμπιακού συγκέντρωσε 56 ψήφους και τον ακολούθησε με 36 ο Λάζαρος Τσαλίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΟ:

«Σε θρίαμβο της «Κίνησης Φίλων Ιστιοπλοΐας» εξελίχθηκε η εκλογική γενική συνέλευση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η παράταξη που στηρίζει τη διοίκηση της ΕΙΟ από το 1991 εξέλεξε τα 41 από τα 42 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου ΔΣ και των Επιτροπών!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος πρόεδρος θα είναι γυναίκα και συγκεκριμένα η Νίκη Αναστασίου (πρώην γεν. γραμματέας), ενώ το ίδιο ισχύει και στην Ανοιχτή Θάλασσα με την Εριφύλη Βαρδάκη!

Αναλυτικά η κα Αναστασίου έλαβε 57 ψήφους έναντι 26 του Ιωάννη Παπαδημητρίου και 25 του Λάζαρου Τσαλίκη.

Ψήφισαν ηλεκτρονικά 110 εκπρόσωποι σωματείων και το νέο ΔΣ, εκτός από την πρόεδρο, αποτελείται από τους εξής παράγοντες: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Στέφανος Χανδακάς, Ιωάννης Μπέης, Ιωάννης Μαρουλάκης, Ακριβή Αυλωνίτη, Γεώργιος Καμνής, Δημήτρης Χριστοφόρου, Γεώργιος Παπαστεφάνου, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Ιωάννης Θεοδωρίδης, Χαράλαμπος Τσουκαλάς, Δημήτρης Σμέης, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και ο Ιωάννης Καλατζής από τον συνδυασμό του Λάζαρου Τσαλίκη. Πρώτος αναπληρωματικός είναι ο Χαράλαμπος Ρούσσης. Να σημειωθεί ότι τα 11 μέλη της ΚΙ.ΦΙ στη διοίκηση είναι νέα.

Εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ΕΟΕ εξελέγη ο Σ. Χανδακάς και αναπληρωματικός ο Κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Στην Ανοιχτή Θάλασσα, εκτός από την κα Βαρδάκη, εξελέγησαν οι Μάρκος Λαμπρινάκης, Ευθύμιος Παλλαδινός, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, Μιχαήλ Τσατσόπουλος, Στέφανος Φερεκιάδης, Ιωάννης Συφαλέρας, Ιωάννης Καραμούζης, Ιωάννης Τερζενίδης. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Σωτήριος Μενούνος, Ηλίας Γεωργιάδης, Ευστάθιος Τύρος.

Η νέα εξελεγκτική επιτροπή αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Λυμπέρη, Μαρία Ρήγα και Μαργαρίτα Φλωρεντίνε Μπεσουσάνη. Αναπληρωματικό μέλος θα είναι ο Παναγιώτης Καγιώργης.

Στην πειθαρχική επιτροπή εξελέγησαν οι Ηλίας Τέφας , Χρήστος Αδάμ, Δημήτρης Κακαλίκας, Γεώργιος Δημακαράκος, Χρήστος Δημητράκος, Παντελής Παυλίδης, Γεώργιος Λέσσης. Αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Αθανασία Παπαποστόλου, Αικατερίνη Καντιώτου και Σάββας Ασλανίδης.

Ο διοικητικός απολογισμός του ΔΣ της ΕΙΟ και των Επιτροπών εγκρίθηκαν με 93 ψήφους έναντι 9. Με 88 ψήφους έναντι 13 εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του
ΔΣ της ΕΙΟ και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και του ισολογισμού για την περίοδο 1/1/2020 έως 31/12/2020. Ο οικονομικός απολογισμός για την περίοδο 1/1/2021 έως 28/2/2021 πέρασε με 87 ψήφους έναντι 13».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χάρτης των «μαχών» στις εκλογές των ομοσπονδιών

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα