Ολυμπιακός: Το μοναδικό πρωτάθλημα Ευρώπης μόνο με Ελληνίδες παίκτριες!

Ολυμπιακός: Το μοναδικό πρωτάθλημα Ευρώπης μόνο με Ελληνίδες παίκτριες!

bet365

Η Ελλάδα έχει κερδίσει 6 πρωταθλήματα Ευρώπης στο πόλο γυναικών αλλά η ομάδα του Ολυμπιακού το 2021 είναι η μοναδική που το κατέκτησε μονάχα με Ελληνίδες παίκτριες στη σύνθεση της.

Έξι πρωταθλήματα Ευρώπης μετράει από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 2 και ισοφάρισε τις επιδόσεις της Βουλιαγμένης και της Γλυφάδας. Το πρώτο κλαμπ που κατέκτησε το Τσάμπιονς Καπ (Ευρωλίγκα) και το πρώτο που τα διπλασίασε είναι ο Γλυφάδα (ΑΝΟΓ).

Το πρώτο ήρθε το 2000 και το δεύτερο το 2003. Ακολούθησε η Βουλιαγμένη το 2009 και το 2010 που είναι και η μοναδική ελληνική ομάδα με τίτλο back to back. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρώτο το 2015 και το δεύτερο το 2021.

Το επίτευγμα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είναι όμως η μοναδική από τις 6 ομάδες που έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης χωρίς να έχει ξένη παίκτρια. Αυτό το πέτυχε ο Ολυμπιακός του 2021 με τον Χάρη Παυλίδη στο τιμόνι του.

Η Γλυφάδα το 2000 είχε στη σύνθεση της την Καμίλα Πεντρόζα από το Σάου Πάολο της Βραζιλίας. Το 2003 είχε την σπουδαία Αμερικανίδα Κόραλι Σίμονς μια από τις καλύτερες ξένες που έπαιξαν ποτέ στην Ελλάδα.

Η Βουλιαγμένη το 2009 είχε στη σύνθεση της την Ισπανίδα τερματοφύλακα Πατρίσια Ντελ Σότο αλλά και την Αμερικανίδα Μόρια Βαν Νόρμαν. Την επόμενη χρονιά ο ΝΟΒ είχε την Ντελ Σότο και την Αμερικανίδα Χέιδερ Πέτρι.

Ο Ολυμπιακός που έφτασε στην κορυφή το 2015 στον Πειραιά είχε στη σύνθεση του την Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπιανκόνι και την Αυστραλή Άσλεϊ Σάουθερν.

Photo credit: Len

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ 7-6 : «Βασίλισσες» της Ευρώπης! (pics &vids)

Οι 14 ευρωπαϊκές κούπες του Ολυμπιακού!

 

Τελευταία Νέα