To μοντέρνο πένταθλο αλλάζει και πετά εκτός την ιππασία

Κώστας Ευθυμιάδης
To μοντέρνο πένταθλο αλλάζει και πετά εκτός την ιππασία

bet365

Αλλαγές φέρεται να αποφάσισε η παγκόσμια ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου οι οποίες θα επηρεάσουν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Σε ριζικές αλλαγές προχωρά το μοντέρνο πένταθλο καθώς την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει πως το κομμάτι της ιππασίας θα βγει από το πρόγραμμα του αθλήματος και θα αντικατασταθεί με την ποδηλασία!

Σύμφωνα με το insidethegames, η εκτελεστική επιτροπή της UIPM συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα και έχει αποφασιστεί να βγει από το πρόγραμμα η ιππασία καθώς θεωρούν πως δεν είναι θελκτική προς τους θεατές.

Αντ’ αυτού θα προσθέσουν στο πρόγραμμα του πεντάθλου την ποδηλασία. Οταν η ιστοσελίδα ρώτησε την παγκόσμια ομοσπονδία γι’ αυτή την πληροφορία, η UIPM δεν την αρνήθηκε και απλά ενημέρωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις την Πέμπτη.

Οι σκέψεις για αντικατάσταση της ιππασίας εντάθηκαν μετά τα όσα έγιναν στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο με το άλογο της Γερμανίδας Ανίκα Σλέου το οποίο η προπονήτρια, Κιμ Ράισνερ φάνηκε να γρονθοκοπεί στην διάρκεια των αγώνων, με αποτέλεσμα να έρθει η απομάκρυνσή του από το πόστο του.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μετά από άλλες καταγγελίες που έχει για βίαιη συμπεριφορά προς άλλα άλογα, κάνει έρευνα για να δει κάτω από ποιες συνθήκες κατεβαίνουν σε αγώνες, αλλά ήδη μία ομάδα ατόμων από την επιτροπή, έχει καταλήξει πως μία αλλαγή και την είσοδο της ποδηλασίας, θα ήταν σωτήρια για την διάσωση του αθλήματος. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται στο Κογκρέσο της UIPM το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου.

Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι προθέσεις και στο Κογκρέσο αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις, οι οποίες εκτιμάται πως θα έρθουν σε ισχύ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Το Μοντέρνο Πένταθλο περιλαμβάνει εκτός από την ιππασία αυτή τη στιγμή, τα αγωνίσματα της κολύμβησης, της ξιφασκίας, της σκοποβολής και του τρεξίματος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα