Γίγαντας Τόμας: Όταν πέτυχε 43 πόντους με... ένα πόδι σε τελικούς! (vids)

Νίκος Καρφής
Γίγαντας Τόμας: Όταν πέτυχε 43 πόντους με... ένα πόδι σε τελικούς! (vids)

bet365

Στις 19 Ιούνη του 1988, ο σπουδαίος Αϊζάια Τόμας... συγκλόνιζε κόσμο στο Game 6 των Πίστονς με τους Λέικερς, όπου πέτυχε 43 πόντους, παίζοντας με... ένα πόδι.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Eίναι ο άνθρωπος που δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλον τον τεράστιο Μάικλ Τζόρνταν, αφού οι Bad Boys Πίστονς είχαν ρίξει πολλά... χαστούκια στους Μπουλς πριν την κυριαρχία των... ταύρων στα 90s.

Ο Αϊζάια Τόμας, ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του Ντιτρόιτ ποτέ δεν έκανε πίσω σε οποιαδήποτε... μάχη, σε δύσκολη δοκιμασία. Πάντα ήταν εκεί για να δώσει το παράδειγμα στους συμπαίκτες του.

Στις 19 Ιούνη του 1988, οι Πίστονς αντιμετώπιζαν τους Λέικερς στο Game 6 των τελικών και ήθελαν νίκη για να πάρουν τον τίτλο.

Ωστόσο στάθηκαν άτυχοι, βλέποντας τον Zeke να γυρνάει άσχημα τον αστράγαλο του στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Πολλοί θα τα παρατούσαν, όχι όμως αυτός που επέλεξε να συνεχίσει να παίζει, κουτσαίνοντας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όπου κούτσαινε λόγω τραυματσιμού κατάφερε να βάλει 25 από τους 43 συνολικά πόντους του στο ματς.

Παρόλο που η υπερπροσπάθεια του δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους λάτρεις της λίγκας, το Ντιτρόιτ λύγισε με 101-100 και στη συνέχεια έχασε και τον τίτλο στο Game 7.

Παρόλα αυτά τα επόμενα 2 χρόνια, ανέβηκε στην κορυφή του ΝΒΑ ισάριθμες φορές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα