ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλον, αλλά να τον σεβαστείς» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλον, αλλά να τον σεβαστείς» (vid)

Ο Αντετοκούνμπο σε προπόνηση των Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για εκείνους που δεν βλέπουν με... καλό μάτι το «Black Lives Matter» και αυτό που πρεσβεύει.

Ο «Greek Freak» από την πρώτη στιγμή έχει δείξει πως θέλει να συμβάλει στην προώθηση του «Black Lives Matter» και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας, μαζί με άλλους ΝΒΑers.

Πριν από το παιχνίδι με τους Σέλτικς, για την επανεκκίνηση του ΝΒΑ στην «Disney World», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τέθηκε στην διάθεση των δημοσιογράφων και ρωτήθηκε για εκείνους που δεν θέλουν να βάλουν ένα μήνυμα στην φανέλα τους και για εκείνους που αντέδρασαν, όταν παίκτες των Πέλικανς και Τζαζ, αλλά και Κλίπερς και Λέικερς, γονάτισαν κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ.

Και η απάντησή του ήταν τόσο ρεαλιστική, όσο και ώριμη. «Αν θες, υποστηρίζεις το Black Lives Matter, αν θες όχι. Στο τέλος, όμως, πρέπει να σέβεσαι την απόφαση του άλλου. Η απόφασή μας ήταν να βάλουμε το "ισότητα" στο πίσω μέρος της φανέλας. Δεν μπορούμε να κρίνουμε ο ένας τον άλλον, αλλά να αλληλοστηριζόμαστε. Υπάρχουν αρκετοί που δεν το υποστηρίζουν, δεν ξέρω ποια είναι η άποψή τους για το θέμα, αλλά πρέπει να τους ακούσεις. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κρίνουμε τους άλλους και αυτό που πιστεύουν. Ξέρω πως σε πολλούς δεν θα αρέσει το γονάτισμα στον Εθνικό Ύμνο, το να στηρίζεις τους συμπαίκτες σου ή να υψώνεις το χέρι σου μαζί τους, αλλά στο τέλος πρέπει να σεβαστείς τις πεποιθήσεις όλων», είπε σχετικά.