Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Νέα μετάθεση στην πρεμιέρα του open water στη Σιγκαπούρη

Δημήτρης Ντζάνης
Νέα μετάθεση στην πρεμιέρα του open water στο παγκόσμι

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Η World Aquatics προχώρησε σε μετάθεση μερικών ωρών των αγωνισμάτων των 10χλμ. open water σε άνδρες και γυναίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης.

Τα προβλήματα με τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων μαραθώνιας κολύμβησης (open water) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, συνεχίζονται.

Μετά την πρώτη αναβολή του αγώνα των 10 χλμ. γυναικών από τη World Aquatics, τη Δευτέρα (14/7) εξ αιτίας της υπέρβασης των αποδεκτών ορίων ποιότητας του νερού, στο υδάτινο στίβο στη νήσο Σεντόσα, οι διοργανωτές το απόγευμα της Τρίτης (15/7) προχώρησαν σε νέα μετάθεση των αγώνων στα 10χλμ. σε άνδρες και γυναίκες.

Αρχικά οι κούρσες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την Τετάρτη (16/7) αρχικά στις 02:30 ώρα Ελλάδας για τους άνδρες και στις 05:00 για τις γυναίκες, όμως τα τελευταία αποτελέσματα από το δείγμα της ποιότητας του νερού, που συλλέχθηκε «αν και επιβεβαιώνει ότι, ενώ τα αποτελέσματα στην ποιότητα του νερού έχουν βελτιωθεί» έφερε μια νέα μετάθεση κάποιων ωρών».

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Τα χιαστί, οι προημιτελικοί και το μονοπάτι της εθνικής γυναικών στη Σιγκαπούρη
Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Όπως ανακοίνωσε η World Aquatics τα δύο αγωνίσματα θα γίνουν την Τετάρτη (16/7) σε νέες ώρες, η κούρσα των ανδρών θα ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα, (08:00 ώρα Ελλάδας) και των γυναικών στις 16:00, τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδας).

 

Οι αρμόδιες αρχές πήραν σήμερα νέα δείγμα των νερών, το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό το πρωί της Τετάρτης και θα κρίνει αν γίνουν τα αγωνίσματα το μεσημέρι στη Σιγκαπούρη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη θερμοκρασία του νερού.

Η ανακοίνωση της World Aquatics

«H Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου, σε συντονισμό με την Οργανωτική Επιτροπή Σιγκαπούρης 2025, επιβεβαιώνει ότι, ενώ τα αποτελέσματα στην ποιότητα του νερού έχουν βελτιωθεί, τα αγωνίσματα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας 10 χλμ. γυναικών και 10 χλμ. ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου – Σιγκαπούρη 2025 δεν θα πραγματοποιηθούν το πρωί της 16ης Ιουλίου 2025, λόγω της υπέρβασης των αποδεκτών ορίων που ορίζονται στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Υγρού Στίβου.

Αυτές οι εκδηλώσεις θα αναβληθούν από την προγραμματισμένη ώρα τους, το πρωί της 16ης Ιουλίου, για το απόγευμα - με την επιφύλαξη αποδεκτών αποτελεσμάτων δοκιμών από δείγματα που συλλέχθηκαν στις 17:00 (ώρα Σιγκαπούρης) στις 15 Ιουλίου 2025, τα οποία αναμένονται έως το πρωί της 16ης Ιουλίου».

Το ανανεωμένο πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές

Τετάρτη 16 Ιουλίου

  • 08:00 10 χλμ. ανδρών Άλκης Κυνηγάκης (ΕΡΤ 2)
  • 11:00 10 χλμ. γυναικών Γεωργία Μακρή (ΕΡΤ 2)

Παρασκευή 18 Ιουλίου

  • 02:30 5 χλμ. γυναικών Γεωργία Μακρή
  • 05:00 5 χλμ. ανδρών Άλκης Κυνηγάκης, Κωνσταντής Χουρδάκης

Σάββατο 19 Ιουλίου

  • 03:00 3 χλμ. knockout sprint Γυναικών Γεωργία Μακρή
  • 05:00 3 χλμ. knockout sprint Ανδρών Άλκης Κυνηγάκης, Κωνσταντής Χουρδάκης
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα