Με ένα όνειρο ο Ολυμπιακός, να σηκώσει την ευρωπαϊκή κούπα μέσα στο ΣΕΦ

Με ένα όνειρο ο Ολυμπιακός, να σηκώσει την ευρωπαϊκή κούπα μέσα στο ΣΕΦ

 Με ένα όνειρο ο Ολυμπιακός, να σηκώσει την πρώτη ευρωπαϊκή του κούπα μέσα στο ΣΕΦ

bet365

Ο Ολυμπιακός με τη συμπαράσταση των οπαδών του στο ΣΕΦ, κυνηγά απέναντι στην ισλανδικη Βάλουρ την ανατροπή της ήττας με 30-26 στο Ρέικιαβικ για να σηκώσει την κούπα του EHF European Cup, στην παρθενική του παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι για την ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού στο EHF European Cup άρχισε στις 14 Οκτωβρίου από το Σάσαρι της Ιταλίας και ολοκληρώνεται -ποιος να το φανταζόταν- στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με την υποστήριξη 6.000 και πλέον οπαδών τους οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την ισπανική Βαλούρ το Σάββατο (25/5, 20:00, ΕHF TV) στον επαναληπτικό τελικό του EHF European Cup, με ένα όνειρο τρελό, να σηκώσουν στον Πειραιά, την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του τμήματος.

Τι χρειάζεται, να ανατρέψουν την ήττα με 30-26 από τον πρώτο τελικό στο Ρέικιαβικ, αν ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει τη διαφορά των τεσσάρων γκολ, με οποιοδήποτε σκορ, τότε ο τίτλος θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Στην πορεία τους μέχρι τον τελικό ο Ολυμπιακός είχε εννέα νίκες και μια ισοπαλία, στον πρώτο ημιτελικό με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη. Αντίθετα, η Βάλουρ, που ξεκίνησε από τον 1ο γύρο, τρέχει 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η μεταμόρφωση του ΣΕΦ για τον μεγάλο τελικό

«Παίζουμε το πιο ιστορικό ματς στην ιστορία του τμήματος. Κάτι πολύ μεγάλο για τον σύλλογο, αλλά και για εμάς, την ομάδα του χάντμπολ. Παιχνίδι, το οποίο δεν θα είναι εύκολο, είναι ευρωπαϊκός τελικός, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα και θα τα δώσουμε όλα.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο κόσμος μας, τον οποίο θέλουμε μαζί μας εδώ! Καλούμε, λοιπόν, όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού από όλες τις μεριές της Ελλάδας, να είναι στο πλευρό μας, να έρθει στο γήπεδο, να παλέψουμε όλοι μαζί και στα εξήντα λεπτά, εξήντα ιστορικά λεπτά! Είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι για αυτή τη μεγάλη μάχη. Διεκδικούμε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο τμήμα του χάντμπολ. Οπότε, το Σάββατο, όλοι ΣΕΦ» είπε στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, ο Νίκος Πασσιάς.

Oι Σάββας και Όσκαρσον τα πρώτα «κανόνια»

Ο Σάββας Σάββας και ο Γκούναρ Όσκαρσον είναι οι αρχισκόρερ των ομάδων στη διοργάνωση, κάτι που φάνηκε και στον πρώτο τελικό στο Ρέικιαβικ, καθώς και οι δύο σημείωσαν από 10 γκολ.

Ο Σάββας είχε 10/14 σουτ, έφθασε στα 71 γκολ σε 11 αγώνες και πέρασε στην 1η θέση των σκόρερ, με τον 26χρονο διεθνή ίντερ να προσπερνά τον Αργεντινό ίντερ της ιταλικής Μπρίξεν (62 γκολ).

Ακολουθεί ο Γκούναρ Όσκαρσον, ο 21χρονος πλέι μέικερ της Βάλουρ ήταν αλάνθαστος στο Ρέικιαβικ και με 10 στα 10 ήταν αυτός που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό, φθάνοντας στα 60 γκολ σε 11 αγώνες.

Από εκεί και πέρα από πλευράς Ολυμπιακού, ο Κροάτης Ιβάν Σλίσκοβιτς έχει 51 γκολ (6η θέση) και ο Σλοβένος πίβοτ, Μίχα Κάβτσιτς βρίσκεται στα 36 γκολ, αντίστοιχα.

Για τη Βαλούρ, τον Όσκαρσον ακολουθούν στο σκοράρισμα ο αριστερός ίντερ Ολι Μάνιουσον με 41 γκολ και ο αριστερός Ούλαφ Πόνταρσον με 40 γκολ.

Πώς συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων

  • Α) Ηλεκτρονικά, όλο το 24ώρο, από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας (olympiacossfp.gr) και μέσω Ticketmaster.
  • Β) Από το Γραφείο του Τμήματος Μελών/Φιλάθλων στο «Γ. Καραϊσκάκης» (κάτω από την θύρα 19-Εμπορική Στοά), την Παρασκευή (24/5) από τις 10:00 έως τις 18:00 και το Σάββατο (10:00-19:00).
  • Γ) Από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ, το Σάββατο, από τις 12:00 έως την έναρξη του τελικού.
  • Οι τιμές των εισιτηρίων: 10€, 15€, 20€, 25€, 40€, 50€

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα