Εθνική ανσάμπλ: Xάλκινο μετάλλιο στο φινάλε του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής

Newsroom
Η εθνική ανσάμπλ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες στο παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής στο Φάληρο.

bet365

Η εθνική ανσάμπλ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες στο φινάλε του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής στο Φάληρο.

Λάμψη μεταλλίου είχε το φινάλε του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής για την εθνική ανσάμπλ, που μάγεψε στον τελικό τού προγράμματος με 3 κορδέλες / 2 μπάλες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ως επιβράβευση για την καταπληκτική παρουσία της στο Φάληρο.

Μπροστά σε 2.500 ενθουσιώδεις φιλάθλους κάθε ηλικίας, που πλημμύρισαν το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) και έκαναν αξέχαστη αυτή τη μεγάλη γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, οι αθλήτριες της Μαρίνα Φατέεβα έδειξαν τη στόφα τους και μπήκαν στην καθοριστική προ-Ολυμπιακή χρονιά με τις ιδανικές προϋποθέσεις, μετρώντας με επιτυχία τις δυνάμεις τους απέναντι στις σημαντικότερες ανταγωνίστριές της.

Η ελληνική ομάδα (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) μάγεψε στο πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες και πήρε 29,200 βαθμούς, υπό τους ήχους του κομματιού συμφωνικής μουσικής “Blizzard” των “Audiomachine”, συγκομιδή που της χάρισε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από την Ιταλία (30,650 β.) και το Ισραήλ (29,350 β.).

Είναι η τρίτη διοργάνωση μέσα σε έναν χρόνο, αλλά και τρίτη συνολικά, που η Εθνική Ανσάμπλ ανεβαίνει στο βάθρο των νικητριών σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, έπειτα από τις ανάλογες επιτυχίες της στο αντίστοιχο ραντεβού του περασμένου Μαρτίου στο Φάληρο, καθώς και στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας.

Ο τελικός στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες έδωσε, επίσης, μία ξεχωριστή αφορμή για εξύψωση του φίλαθλου πνεύματος, καθώς η ομάδα ανσάμπλ της Βραζιλίας, που αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή λόγω του τραυματισμού μίας αθλήτριας, πρόσφερε τα κορμάκια της στις αθλήτριες του Αζερμπαϊτζάν και τις βοήθησε να ετοιμαστούν έγκαιρα, ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν εκείνες στη θέση τους, ως πρώτες αναπληρωματικές!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του Φαλήρου, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίες ομάδες ανσάμπλ από 14 χώρες και πρωταθλήτριες του ατομικού από 31 χώρες, αποτέλεσε για τις Ελληνίδες εκπροσώπους το πρώτο δυνατό τεστ μίας κομβικής χρονιάς, η οποία περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο στο Μπακού και κυρίως το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Βαλένθια, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

ansable

Η Α’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, κάνοντας έναν απολογισμό της ελληνικής παρουσίας, δήλωσε: «Ήταν μια εκπληκτική εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και προχωράμε μπροστά.

Αυτή η μεγάλη επιτυχία ήρθε με πάρα πολλή δουλειά, με ατελείωτες ώρες προπόνησης και κόπο. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, εκτελέσαμε ένα σωστό πρόγραμμα με μικρολαθάκια, τα οποία περιμένουμε σε δύο εβδομάδες από σήμερα στο παγκόσμιο κύπελλο της Βουλγαρίας να έχουμε τη δυνατότητα να τα διορθώσουμε.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες του ανσάμπλ, αλλά και στην Παναγιώτα Λύτρα για την εξαιρετική της εμφάνιση στον τελικό των κορυνών. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο, πάνω από δυόμισι χιλιάδες, που ήρθαν εδώ και μας υποστήριξε, μας έδωσε δύναμη, μου θύμισε το ευρωπαϊκό της Πάτρας το 1997, συγκινητικές στιγμές. Πιστεύω ότι όποιος ήταν εδώ ένιωσε αυτό το ιδιαίτερο κλίμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα