Λύτρα: Στην 7η θέση στις κορίνες στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής

Newsroom
Η Παναγιώτα Λύτρα κατέκτησε την 7η θέση στις κορύνες στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής

bet365

Η Παναγιώτα Λύτρα με υπέροχη εμφάνιση κατετάγη στην 7η θέση στις κορίνες στον τελικό του αγωνίσματος στο παγκόσμιο κύπελλο στο Φάληρο.

Mε τον ομορφότερο τρόπο και με βελτιωμένη εμφάνιση, που της χάρισε την 7η θέση στις κορύνες έκλεισε η Παναγιώτα Λύτρα την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στο Φάληρο.

Στον πρώτο της φετινό αγώνα αυτού του επιπέδου, η 16χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού γυναικών παρουσιάστηκε καλύτερη από ό,τι στον προκριματικό του αγωνίσματος και κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό με 30,200 βαθμούς, προσθέτοντας άλλη μία διάκριση στο ενεργητικό της και ενισχύοντας την αγωνιστική της ετοιμότητα ενόψει των μεγάλων στόχων που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Φαλήρου, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίες πρωταθλήτριες από 31 χώρες, αποτελεί για τις Ελληνίδες εκπροσώπους το πρώτο δυνατό τεστ μίας κομβικής χρονιάς, η οποία περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο στο Μπακού και κυρίως το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Βαλένθια, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η κατάταξη του τελικού στις κορύνες

1. Μαργαρίτα Κολοσόφ (Γερμανία) 31,800

2. Ταχμίνα Ικρόμοβα (Ουζμπεκιστάν) 31,700

3. Ελζάνα Τανίγεβα (Καζακστάν) 31,550

4. Πολίνα Καρίκα (Ουκρανία) 31,500

5. Σοφία Ραφαέλι (Ιταλία) 31,300

6. Εκατερίνα Βεντενέεβα (Σλοβενία) 31,000

7. Παναγιώτα Λύτρα (ΕΛΛΑΔΑ) 30,200

8. Πολίνα Μπερέζινα (Ισπανία) 26,350

Στην 7η θέση η εθνική ανσάμπλ στα πέντε στεφάνια

Η εθνική ανσάμπλ με τη σειρά της κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό με τα 5 στεφάνια, στον πρώτο από τους δύο τελικούς οργάνων στους οποίους έχει προκριθεί, καθώς θα πάρει μέρος και στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες.

Η ελληνική ομάδα (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) συγκέντρωσε 30,750 βαθμούς, χορεύοντας στα 5 στεφάνια με μουσική υπόκρουση εμπνευσμένη από τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη και αποζημιώνοντας τους 2.000 θεατές που γέμισαν τις εξέδρες και δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

ansable national team


Η επίδοση αυτή έφερε την εθνική ομάδα στην 7η θέση μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από ό,τι στον προκριματικό του αγωνίσματος. Τα μετάλλια στα 5 στεφάνια κατέκτησαν το Ισραήλ (34,900 β.), η Ιταλία (32,650 β.) και η Πολωνία (31,900 β.).

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα