Εθνική Ανσάμπλ: Επέστρεψε από τη Σόφια και θέτει νέους στόχους

Newsroom
 Εθνική Ανσάμπλ: Επέστρεψε από τη Σόφια και θέτει νέους στόχους

bet365

Θερμή υποδοχή γνώρισαν οι έξι αθλήτριες της εθνικής ομάδας ανσάμπλ από την επιστροφή τους από το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας.

Mε τα χρυσά και ασημένια μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος, επέστρεψαν οι αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής του ανσάμπλ από το παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τα μέλη της εθνικής ομάδας έτυχαν θερμής υποδοχής.

Οι Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι, μαζί με την προπονήτριά τους Μαρίνα Φατέεβα, αλλά και όλα τα μέλη του επιτελείου της εθνικής ομάδας, δέχτηκαν λουλούδια και συγχαρητήρια από τον γενικό γραμματέα της γυμναστικής ομοσπονδίας Κωνσταντίνο Πανταζή και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Ελένη Μιχοπούλου που τους υποδέχτηκαν.

Η Ειρήνη Αϊνδιλή, ο άνθρωπος που συνδέει τους θριάμβους του παρελθόντος και την προ εικοσαετίας ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ορλεάνης με την νέα κατάκτηση, δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της. Πλέον ως α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ρυθμικής γυμναστικής έζησε την τεράστια διάκριση από νέο μετερίζι και δήλωσε: «Για εμένα ήταν διπλή η χαρά, γιατί έζησα στιγμές που είχα ζήσει και σαν αθλήτρια. Ανατρίχιασα πολύ στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, είχα στο πλευρό μου την προπονήτριά μου, με όλες αυτές τις επιτυχίες και στιγμές που έχουμε ζήσει. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη για την μεγάλη επιτυχία από τη ρυθμική μας, που κάνει τα καινούργια βήματα σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

ΑΝΣΑΜΠΛ

Σαν διοίκηση έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά για να ανέβει ξανά η ρυθμική ώστε το 2024 να είμαστε και πάλι πρωταγωνίστριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Αφιερώνουμε την κατάκτηση στους Έλληνες και στις Ελληνίδες, σε όλες τις αθλήτριες των σωματείων της ρυθμικής γυμναστικής της χώρας μας που έχουν περάσει δύο δύσκολα χρόνια λόγω Covid-19 και θέλω να τους πω ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και με σκληρή δουλειά επιτυγχάνονται τα πάντα».

Από την πλευρά της η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρίνα Φατέεβα είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί μπήκε ξανά η Ελλάδα με επιτυχία και μετάλλια στον παγκόσμιο χάρτη. Έχουμε πολλούς ανθρώπους κοντά μας και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και βοήθειά τους. Είναι πολύ σκληρή η δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση, βέβαια αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες από τον Covid-19, αλλά προχωράμε με μεγάλη προσπάθεια από όλο το επιτελείο. Και νομίζω ότι με τον τρόπο που ήδη λειτουργούμε και με τον δρόμο που έχουμε πάρει θα έρθουν τα αποτελέσματα. Υπάρχει μεταξύ μας εμπιστοσύνη, αγάπη και φιλία. Το Παρίσι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ακόμα μακριά, αλλά έγινε ήδη το πρώτο βήμα και πρέπει να είμαστε δυνατές από όλες τις πλευρές».

ΑΝΣΑΜΠΛ

Η Κατερίνα Παγουλάτου ανέφερε: «Το μετάλλιο με γέμισε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, γιατί ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Το χρυσό μετάλλιο είναι κάτι που η Ελλάδα έχει να το γευτεί πολλά χρόνια και είναι μια καινούργια αρχή για νέες επιτυχίες».

Η Ελπίδα Εγγλέζου είπε: «Επειδή δεν είχαμε κάνει καλό πρόγραμμα στα στεφάνια πεισμώσαμε γιατί θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο και έτσι συνεργαστήκαμε, δουλέψαμε η μία για την άλλη και καταφέραμε αυτό το αποτέλεσμα».

Η Κορίνα Λυκάκη τόνισε: «Κάθε επιτυχία μας βοηθά να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά με στόχο τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Φυσικά χρειάζεται καθημερινή σκληρή δουλειά στην προπόνηση και με συγκέντρωση και ομαδικότητα θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε την πρόκριση που είναι η μεγάλη μας επιθυμία».


Την ίδια ώρα η Παναγιώτα Λύτρα που εντυπωσίασε με το πρόγραμμά της στις κορύνες κατακτώντας την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας, μαζί με την προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα προσγειώνονταν στη Θεσσαλονίκη καθώς η 16χρονη πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες.

 

Τελευταία Νέα