Eιρήνη Αϊνδιλή στο Gazzetta: «Επιχειρούμε μια νέα επανεκκίνηση στη γυμναστική»

Δημήτρης Ντζάνης
Eιρήνη Αϊνδιλή στο Gazzetta: «Επιχειρούμε μια νέα επανεκκίνηση στη γυμναστική»

bet365

Η Ειρήνη Αϊνδηλή ως αντιπρόεδρος της γυμναστικής ομοσπονδίας και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ρυθμικής, μιλά στο Gazzetta για την εθνική ομάδα ανσάμπλ, με αφορμή το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο στο Τροκαντερό.

Τα πρώτα δείγματα από την εθνική ομάδα ανσάμπλ στο μακρύ και δύσκολο δρόμο μέχρι την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 άφησαν πολλές υποσχέσεις.

Η παρουσία των έξι αθλητριών στη διάρκεια του Aphrodite Cup στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) αποτελεί ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα, που φέρνει την υπογραφή της Μαρίνας Φατέεβα, της προπονήτριας που ανέλαβε την ευθύνη να δημιουργήσει την ομάδα που θα προκριθεί και θα διακριθεί στο Παρίσι.

Όπως και 22 χρόνια πριν στο Σίδνεϊ, όταν υπό τις οδηγίες της η εκπληκτική ομάδα ανσάμπλ των Αϊνδιλή, Χριστοδούλου, Γεωργάτου, Καρυάμη, Πανταζή και της αδικοχαμένης Άννα Πολλάτου έμενε… απογοητευμένη με το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000.

Η Ειρήνη Αϊνδιλή μέλος εκείνης της ομάδας και σήμερα Α' αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ρυθμικής, δήλωσε στο Gazzetta με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της ομάδας ανσάμπλ στο Aphrodite Cup.

«Η ομάδα είναι νέα, τα κορίτσια επιλέχθηκαν μέσα από πολλά τεστ σε όλη την Ελλάδα, μέσα από μια διαδικασία που άρχισε τον Σεπτέμβριο όταν και άρχισε ο νέος ολυμπιακός κύκλος προετοιμασίας μέχρι το Παρίσι το 2024. Ουσιαστικά άρχισε ένας καινούργιος προγραμματισμός σε όλα τα επίπεδα, με νέες τεχνικές επιτροπές, σε τεχνικά επιτελεία.

Είμαστε ευχαριστημένοι από την πρώτη εμφάνιση της εθνικής ομάδας ανσάμπλ στο Aphrodite Cup, κάποια μικρά λάθη έγιναν, όπως έκαναν άλλωστε όλες οι ομάδες, καθώς υπάρχει νέος κώδικας αξιολόγησης. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο με κρούσματα κορονοϊού.

Η ομάδα απαρτίζεται από 13 κορίτσια, όλες θα πάρουν τις ευκαιρίες τους, θα δοκιμαστούν, έτσι ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να καταλήξουμε στη βασική ομάδα που από τον Σεπτέμβριο του 2022 και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κυρίως το 2023 να μπει στη διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024»

«Πρόκριση για το 2024 και μαζί σχεδιασμός για το 2028»

Στη γυμναστική ομοσπονδία αυτές τις ημέρες εργάζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς από την Παρασκευή έως την Κυριακή (18-20 Μαρτίου) στην εγκατάσταση του TAE KWO DO στο Τροκαντερό ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής γυμναστικής.
Η ελληνική ομάδα ανσάμπλ θα δώσεις νέες εξετάσεις για τα σπουδαία ραντεβού που δεν είναι δα και μακριά, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Τελ Αβίβ (15-19 Ιουνίου) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σόφιας (14-18 Σεπτεμβρίου), που θα σημάνει και την έναρξη της διαδικασίας της ολυμπιακής πρόκρισης.

«Με το παγκόσμιο κύπελλο φέρνουμε μια μεγάλη διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα έπειτα από 15 χρόνια. Θέλουμε και επιχειρούμε ένα νέο restart σε όλα τα επίπεδα της γυμναστικής. Στο κομμάτι της ρυθμικής γυμναστικής παράλληλα με την προσπάθεια πρόκρισης της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει παράλληλα να τρέχει και ο σχεδιασμός για το 2028.

Δηλαδή, δεν θα περιμένουμε να τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, αλλά να έχει προετοιμαστεί το έδαφος εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028. Στο ένα κομμάτι πρέπει να γίνουν σταθερά βήματα με άλματα, στο άλλο σταθερά βήματα και σιγά-σιγά» τονίζει η Αϊνδιλή.

ΑΝΣΑΜΠΛ

«Έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στις επιλογές μας»

Η ζωή τα έφερε έτσι που η Ειρήνη Αϊνδιλή, από άλλο μετερίζι, συνεργάζεται ξανά με τη Μαρίνα Φατέεβα.

«Πραγματικά είναι πολύ ιδιαίτερο για εμένα να συνεργάζομαι ξανά από διαφορετικό πόστο με την κυρία Μαρίνα Φατέεβα, για εμένα πάντα παραμένει η “κυρία Μαρίνα“. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω πως η όλη η διοίκηση της ομοσπονδίας στηρίζει τις αποφάσεις συνεργασίας με την κυρία Φατέεβα και την κυρία Νούλη Γιαννιτσοπούλου στο ατομικό, στα πρόσωπά τους έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη», σημειώνει η Ειρήνη Αϊνδιλή και συμπληρώνει «τώρα καταλαβαίνω τι γίνεται πίσω από τον αθλητή και την αθλήτρια ή πίσω από μια ομάδα. Ο αθλητής πρέπει να παραμένει ήρεμος και προσηλωμένος στην προετοιμασία του και αυτό απαιτεί τεράστια προσπάθεια από όλους εμάς που είμαστε από πίσω και πρέπει να δίνουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα.
Με τα χρήματα της επιχορήγησης είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όλα τα αθλήματα που έχει στις τάξεις της η γυμναστική ομοσπονδία.

Και η πολιτεία, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προσπαθεί να βάλει μια τάξη στον αθλητισμό, οφείλω να το πω, να μην είμαι άδικη. Πρέπει να υπάρχει μια σωστή συνεργασία, ανάμεσα στο υφυπουργείο και την ομοσπονδία και έπειτα ανάμεσα σε εμάς με τα σωματεία, είναι σαν μια πυραμίδα. Πιστεύω πως μπορούν να γίνουν πολλά και σημαντικά πράγματα».

 

Τελευταία Νέα