Σλοβενία - Κόσοβο 2-1: Στην κορυφή με πέναλτι στο 94' (vid)

Gazzetta team
Σλοβενία - Κόσοβο 2-1: Στην κορυφή με πέναλτι στο 94' (vid)

bet365

Με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90+4' η Σλοβενία επικράτησε 2-1 του Κοσόβου και στον τελικό της Ριζούπολης θέλει... βαθμό για την πρωτιά.

Σε ματς θρίλερ στη Λουμπλιάνα, η Σλοβενία επικράτησε 2-1 του Κοσόβου και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου. Ο Ίλισιτς επέστρεψε έπειτα από ένα χρόνο στην Εθνική και με εύστοχη εκτέλεση στο πέναλτι διατήρησε την ομάδα στην 1η θέση. Οι Κοσοβάροι ήταν μαχητικοί και διαμαρτύρονται έντονα για τη φάση που έκρινε το ματς. Η ομάδα του Κεκ χρειάζεται ένα βαθμό την Τετάρτη στη Ριζούπολη με την Εθνική Ελλάδας για να πάρει την πρωτιά, με τον γκολκίπερ Ομπλακ να είναι αμφίβολος.

Όπως και κόντρα στην Ελλάδα, έτσι και με αντίπαλο την Σλοβενία το μαχητικό Κόσοβο αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και πάλεψε αρκετά. Μπορεί δημιουργικά να μην έπεισε, ωστόσο ανασταλτικά τα πήγε πολύ καλά στο α' μέρος. Οι Σλοβένοι αν και πίεσαν, δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Είχαν δυο ευκαιρίες, αλλά ο Βούκιτς δεν κατάφερε να σκοράρει. Στην επανάληψη οι Κοσοβάροι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στην πρώτη τους καλή ευκαιρία. Στο 58΄οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν άψογα, ο Μπερίσα μοίρασε στον Μουρίκι κι αυτός άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, η Σλοβενία μπόρεσε να ισοφαρίσει γρήγορα με τον Γιάσμιν Κούρτιτς (63'). Ηταν το πρώτο του γκολ με την Εθνική έπειτα το 2012. Εξαιρετικός ρυθμός στη συνέχεια, με τη Σλοβενία να πιέζει και στο 90'+4' να παίρνει τη νίκη. Το χέρι του Αλίτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι Κοσοβάροι, έστειλε τον Ιλισιτς στην άσπρη βούλα και ο παίκτης της Αταλάντα δεν αστόχησε!

Σλοβενία: Μπέλετς – Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλιγια, Μπάλκοβετς – Βέτριχ, Κούρτιτς – Ίλιτσιτς (90'+6' Κούτερ), Λόβριτς (87' Τσρνιγκόι), Μπόχαρ – Βούκιτς (68' Σπόραρ).

Κόσοβο: Μούριτς – Βόιβοντα, Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντεργιονάι – Κριέζιου (71' Καστράτι), Ρασκάι – Ζέγκροβα (90' Χασάνι), Β. Μπερίσα, Μπ. Μπερίσα (84' Ρασάνι) – Μουρίκι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Γ΄ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ LEAGUE C


1. Σλοβενία 13 (8-1)

2. Ελλάδα 11 (6-1)

3. Κόσσοβο 2 (3-6)

4. Μολδαβία 1 (1-10)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/11)

Ελλάδα - Σλοβενία

Κόσοβο - Μολδαβία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα