Γκουστάβο Πογιέτ vs Τιμούρ Κετσπάγια: Το απόλυτο, τα τέσσερα γκολ και το «κιτρινόμαυρο» παρελθόν (vids)

Newsroom
Γκουστάβο Πογιέτ vs Τιμούρ Κετσπάγια: Το απόλυτο, τα τέσσερα γκολ και το «κιτρινόμαυρο» παρελθόν (vids)

bet365

«Ο Κετσπάγια ήταν πολύ άτυχος γιατί έπαιζε στην ομάδα κόντρα στην οποία έβαλα τα περισσότερα γκολ στην Αγγλία! Ήταν μια κακή σύμπτωση για αυτόν» ήταν η απάντηση του Γκουστάβο Πογιέτ όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως θα βρει απέναντι του τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον κόουτς της Κύπρου όταν οι δύο τους έπαιζαν στη Premier League. Συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός ήταν στην Τσέλσι ενώ ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ στη Νιούκαστλ στην οποία είχε μείνει για μία τριετία (1997-2000).

Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι δύο τους κοντραρίστηκαν συνολικά τρεις φορές (δύο φορές στο πρωτάθλημα και μία στο FA Cup). Το αξιοσημείωτο σε αυτό είναι πως, εκτός από το ότι οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει ισάριθμες φορές τη Νιούκαστλ, ο νυν κόουτς της Ελλάδας είχε πετύχει συνολικά τέσσερα γκολ (!). Για την ακρίβεια, όλα τα γκολ της Τσέλσι σε αυτά τα ματς.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι δυο τους έχουν και ένα κοινό στοιχείο. Αυτό είναι η ΑΕΚ καθώς αμφότεροι υπήρξαν στην άκρη του πάγκου της σε διαφορετικές περιόδους. Ο Ουρουγανός ήταν τη σεζόν 2015/16 και μετά την απόλυσή του, ο Κύπριος κόουτς ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε τη χρονιά 2016/17 αλλά μετά από επτά επίσημα ματς απομακρύνθηκε.

Το Gazzetta γυρνάει πίσω τον χρόνο και σας θυμίζει αυτά τα τρία ματς στα οποία οι δύο προπονητές του αυριανού αγώνα, βρέθηκαν αντιμέτωποι εντός των τεσσάρων γραμμών.

Τσέλσι-Νιούκαστλ 1-0 (27/9/1997)

Τσέλσι-Νιούκαστλ 1-0 (27/9/1997)

Νιουκάστλ-Τσέλσι 0-1 (4/3/2000)

Νιουκάστλ-Τσέλσι 0-1 (4/3/2000)

Νιούκαστλ-Τσέλσι 1-2 (9/4/2000)

Νιούκαστλ-Τσέλσι 1-2 (9/4/2000)

9η αγωνιστική της Premier League για τη σεζόν 1997/98. Ο Κετσπάγια μόλις είχε αποκτηθεί από τη Νιουκάστλ και ο Κένι Νταλγκλίς τον ρίχνει τη... μάχη στο 56ο λεπτό αντί του Τόμασον. Στον αγωνιστικό χώρο ήταν ήδη ο Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος είχε ξεκινήσει στο αρχικά σχήμα του Γκούλιτ. Στο 75', ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός πέτυχαινει το «χρυσό» γκολ για τους Λονδρέζους και τους χαρίζει τη νίκη.

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια για να συναντηθούν οι άνδρες ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Και πάλι ο Πογιέτ ήταν βασικός και στο 22ο λεπτό ανοίγει το σκορ κόντρα στη Νιουκάστλ και παγώνει το γήπεδο. Με το σκορ στο 1-0, ο Μπόμπι Ρόμπσον ρίχνει στον αγώνα τον Κύπριο εξτρέμ προκειμένου να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού στο 75'. Το τελικό σκορ δεν άλλαξε και ο Κετσπάγια είδε τον Πογιέτ να τον κερδίζει και δεύτερη φορά.

Η τρίτη και τελευταία φορά που έπαιξαν αντίπαλοι οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν έναν μήνα μετά το παραπάνω ματς. Αυτή τη φορά, η Τσέλσι αγωνίστηκε με τη Νιούκαστλ στο Γουέμπλεϊ στο πλαίσιο της φάσης των ημιτελικών του FA Cup. Ο Κετσπάγια έγινε αυτόπτης μάρτυρας μίας ακόμα εντυπωσιακής εμφάνισης του Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ στο 17' και έδωσε ξανά προβάδισμα στο 72' έπειτα από την ισοφάριση του Ρομπ Λι έξι λεπτά νωρίτερα. Ο Κύπριος εξτρέμ πέρασε ως αλλαγή στο 79' αλλά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το φινάλε.

@Photo credits: eurokinissi, NBA/Getty Images