Σκωτία - Ουκρανία 3-0: Εκδίκηση για το... Μουντιάλ και κορυφή στον όμιλο

Νίκος Κικίδης
Σκωτία - Ουκρανία 3-0: Εκδίκηση για το... Μουντιάλ και κορυφή στον όμιλο

bet365

Η ανώτερη Σκωτία πήρε εκδίκηση από την Ουκρανία για τον αποκλεισμό της από την τελική φάση του Μουντιάλ, καθώς επικράτησε 3-0 και βρέθηκε μόνη στην κορυφή του ομίλου της.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν η Ουκρανία που χαμογέλασε τελευταία στη μεταξύ τους κόντρα, αφού επικράτησε της Σκωτίας για να την αφήσει οριστικά εκτός της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι ανώτεροι Σκωτσέζοι πήραν την εκδίκησή τους! Χάρη σε ένα λυτρωτικό τελευταίο 20λεπτο με τρία «χρυσά» γκολ, το σύνολο του Κλαρκ επιβλήθηκε 3-0 των Ουκρανών στο εξ αναβολής ραντεβού για την 1η αγωνιστική του Nations League και κατέλαβε την κορυφή του πρώτου ομίλου στη League B.

Η αρχή του αγώνα πάντως δεν έδειχνε... περίπατο για τους γηπεδούχους. Αν και ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, η Σκωτία δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να παραβιάσει τα δίχτυα της Ουκρανίας, η οποία από την πλευρά της βρισκόταν μακριά από τον καλό της εαυτό. Αφού λοιπόν ο Άρμστρονγκ σπατάλησε τις δυο μεγαλύτερες ευκαιρίες των Σκωτσέζων για το προβάδισμα μέσα σε δυο λεπτά (20΄,22΄), το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να παραμένουν στο μηδέν.

Στο β΄μέρος ωστόσο η Σκωτία ανέβασε ακόμα περισσότερο ρυθμό και ένταση, έριξε προειδοποιητική βολή με το δοκάρι του Άνταμς στο 63΄και τελικά επτά λεπτά αργότερα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ! Η άμυνα της Ουκρανίας δεν απομάκρυνε πειστικά, ο ΜακΓκίν έπαιξε σωστά με πλάτη τον αντίπαλό του και εκτέλεσε άψογα για το 1-0. Ο ασκός του Αιόλου είχε πλέον ανοίξει, με τον Ντάικς να παίρνει τη σκυτάλη και να προσθέτει ακόμα δυο γκολ.

Αρχικά στο 80΄νίκησε άπαντες στον αέρα για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, ενώ από μια νέα στατική φάση διαμόρφωσε το 3-0 και το τελικό αποτέλεσμα, τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των ενενήντα.

Βαθμολογία ομίλου

1. Σκωτία 9 (9-4)
2. Ουκρανία 7 (5-4)
3. Ιρλανδία 4 (4-3)
4. Αρμενία 3 (2-9)

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα