Σκωτία - Ουκρανία 1-3: Ραντεβού με την ιστορία!

Σκωτία - Ουκρανία 1-3: Ραντεβού με την ιστορία!

bet365

Η ψυχωμένη Ουκρανία νίκησε με 3-1 την Σκωτία μέσα στη Γλασκώβη, έδωσε ένα μικρό χαμόγελο στους Ουκρανούς και την Κυριακή (5/6) θα διεκδικήσει στο Κάρντιφ την θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κόντρα στην Ουαλία.

Κατάθεση ψυχής! Μόνο αυτό το σχόλιο μπορεί να γίνει για την εμφάνιση των Ουκρανών στη Γλασκώβη. Οι ψυχωμένοι ποδοσφαιριστές του Πετράκοβ έπαιξαν με... τσαμπουκά κόντρα στους σκληροτράχηλους Σκωτσέζους, άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι, νίκησαν με 3-1, έφυγαν από το «Χάμπντεν Παρκ» με την πρόκριση για τον τελικό των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και έκαναν τους συμπατριώτες τους να σκάσουν ένα χαμόγελο μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες για κάτι τόσο μικρό μα τόσο μεγάλο όσο είναι το ποδόσφαιρο. Την Κυριακή (5/6) οι Ουκρανοί θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Κατάρ στο Κάρντιφ κόντρα στην Ουαλία στο ματς της... ζωής τους!

Οι φιλοξενούμενοι... αιφνιδίασαν τους Σκωτσέζους με το πάθος τους εικόνα και κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν στο 8' όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό ο Τσιγκάνκοβ σούταρε μέσα στην περιοχή αλλά ο Γκόρντον έδιωξε σε κόρνερ. Στο 16' ο Γιαρμολένκο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γκόρντον έσωσε εκ νέου την ομάδα του. Οι Ουκρανοί έκοψαν τον «Γόρδιο Δεσμό» στο 33' όταν μετά από εξαιρετική μακρινή μεταβίβαση του Μαλινόβσκι ο Γιαρμολένκο έφυγε στην πλάτη του Ρόμπερτσον, έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Γκόρντον και άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Πετράκοβ μπήκαν ιδανικά στο δεύτερο μέρος και βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 49'. Ανενόχλητος ο Καραβάεβ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γιάρεμτσουκ νίκησε στον αέρα τον ΜακΤόμινεϊ και με κεφαλιά έκανε το 0-2 και έφερε την ομάδα του ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Μετά το δεύτερο γκολ των Ουκρανών οι Σκωτσέζοι πήραν... μπρος και ανέλαβαν τα ηνία του ματς. Στο 56' μετά από κακή απομάκρυνση του Mπούστσαν η μπάλα πήγε στο πόδι του ΜακΓκρέγκορ, αλλά για καλή τύχη των Ουκρανών έφυγε άουτ. Στο 67' μετά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Mπούστσαν, ο ΜακΓκιν έκανε την κεφαλιά εξ επαφής αλλά αστόχησε. Η τρίτη γκάφα του διεθνή τερματοφύλακα ήταν και αυτή που κόστισε. Στο 79' ο ΜακΓκρέγκορ σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Mπούστσαν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή πέρασε τη γραμμή.

Οι Σκωτσέζοι πίεσαν μέχρι το τέλος, όμως το μόνο που άλλαξε ήταν η έκταση του σκορ. Στην τελευταία φάση του ματς ο Ντόβμπικ έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε μέσα από την περιοχή για το 1-3 και έβαλε το «κερασάκι» στην... τούρτα του θριάμβου των Ουκρανών. Θυμίζουμε πως η ομάδα που θα περάσει από το Ουαλία - Ουκρανία θα τοποθετηθεί στον δεύτερο όμιλο μαζί με την Αγγλία, τον Ιράν και τις ΗΠΑ στον Β' όμιλο.

Οι συνθέσεις:

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκόρντον, ΜακΤόμινι, Χάνλεϊ, Κούπερ (68' Χέντρι), Χίκι, Γκίλμουρ (68' Άρμστρονγκ), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν, Άνταμς, Ντάικς (46' Κρίστι)

Ουκρανία (Ολεκσάντρ Πετράκοβ): Mπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο (90+3' Σίντορτσουκ), Γιαρμολένκο (78' Ζούμπκοβ), Μαλινόβσκι (72' Σαπαρένκο), Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοβ (72' Μούντρικ), Γιάρεμτσουκ (78' Ντόβμπικ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα