Ρόσι για τον θρίαμβο επί της Αγγλίας: «Όταν πεθάνω, στην Ουγγαρία θα υπάρχει ενός λεπτού σιγή σ' όλα τα στάδια»

Newsroom
Ρόσι για τον θρίαμβο επί της Αγγλίας: «Όταν πεθάνω, στην Ουγγαρία θα υπάρχει ενός λεπτού σιγή σ' όλα τα στάδια»

bet365

Η Ουγγαρία ταπείνωσε την Αγγλία επικρατώντας 4-0 εκτός έδρας και ο προπονητής της, Μάρκο Ρόσι, μίλησε για ποδοσφαιρικό θαύμα και δήλωσε σίγουρος ότι όλοι στη χώρα θα το θυμούνται για χρόνια τιμώντας τον.

Η Αγγλία υπέστη ιστορικό κάζο εντός έδρας από την Ουγγαρία το βράδυ της Τρίτης (14/6) με αποτέλεσμα στο Νησί να... ψάχνονται για αντικαταστάτη του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Από πλευράς Ούγγρων βέβαια το κλίμα θυμίζει... πάρτι. Με τους Μαγυάρους φιλάθλους να γιορτάζουν την εμφατική νίκης της ομάδας τους και να αποθεώνουν τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας Μάρκο Ρόσι.

Ο Ιταλός κόουτς που αποθεώθηκε μέσω των social media, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στο «Μολινό» δήλωσε σίγουρος ότι αυτό το αποτέλεσμα του... εξασφάλισε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σε όλα τα γήπεδα της Ουγγαρίας, μετά το θάνατό του.

«Είμαι σίγουρος πως η Αγγλία είναι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, οπότε το να παίρνουμε αυτό το αποτέλεσμα είναι κάτι που φαντάζει ως θαύμα. Εάν συμβαίνουν θαύματα στο ποδόσφαιρο, είναι δύσκολο να επαναληφθούν. Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι αλλά θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι.

Όταν ανέλαβα τη θέση του ομοσπονδιακού, είχα πει στον πρόεδρο της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και στον πρωθυπουργό ότι θα ήθελα να αφήσω το σημάδι μου πριν φύγω. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο, το σημάδι μπορεί να φανεί. Όταν πεθάνω είμαι σίγουρος πως στα στάδια της Ουγγαρίας θα υπάρχει ενός λεπτού σιγή. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για μένα»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα