Nations League: Φουλ για... υποβιβασμό η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία

Nations League: Φουλ για... υποβιβασμό η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία

bet365

Η Γαλλία ηττήθηκε με 1-0 από την Κροατία στο Παρίσι και παραμείνει στην τελευταία θέση του ομίλου της μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Εύκολη νίκη για την Δανία κόντρα στην Αυστρία (2-0), η οποία παραμένει πρώτη στον πρώτο όμιλο της League A της Nations League.

League A

1ος όμιλος

Αποκαρδιωτική Γαλλία. Οι πρωταθλητές κόσμου για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι του Nations League έμειναν χωρίς νίκη, καθώς ηττήθηκαν με 1-0 από την Κροατία μέσα στο «Σταντ ντε Φρανς». Οι «τρικολόρ» σε τέσσερα ματς έχουν δυο ισοπαλίες, ισάριθμες ήττες και οδεύουν προς τον υποβιβασμό στη League B. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι έγινε μόλις στο 3' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ιμπραχίμα Κονατέ, στο πρώτο του ματς ως βασικός με την εθνική του, ανέτρεψε τον Μπούντιμιρ και ο διατητής έδωσε πέναλτι. Ο Λούκα Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση και παρά το γεγονός πως ο Μενιάν βρήκε τη μπάλα, δεν κατάφερε να τη σταματήσει από το καταλήξει στα δίχτυα. Όπως είναι λογικό οι Γάλλοι είχαν την κατοχή, όμως δεν μπορούσαν να αναπτυχυούν ορθολογικά και να δημιουργήσουν φάσεις. Οι Κροάτες διαχειρίστηκαν σωστά τον χρόνο και τη μπάλα, ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και διατήρησαν το υπερ τους σκορ μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Από την πλευρά της η Δανία μετά εντός έδρας ήττα από την Κροατία, την προηγούμενη αγωνιστική, επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 2-0 της Αυστρίας και μάλιστα με εξαιρετική απόδοση. Οι πρωτοπόροι του ομίλου άνοιξαν το σκορ στο 21', όταν μετά από εξαιρετικό κατέβασμα ο Μέλε τροφοδότησε τον Γουίντ, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 37' ο σκόρερ του πρώτου γκολ έγινε δημιουργός και ο Σκοβ Όλσεν πλάσαρε για το 2-0. Οι Δανοί πίεσαν για τρίτο γκολ και έφτασαν κοντά στο 88' αλλά η «βολίδα» του Έρικσεν σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Αποτελέσματα

Δανία - Αυστρία 2-0
Γαλλία - Κροατία 0-1

Βαθμολογία

  1. Δανία 9 (6-3)
  2. Κροατία 7 (3-4)
  3. Αυστρία 4 (5-5)
  4. Γαλλία 2 (3-5)

Επόμενη αγωνιστική (22/9, 21:45)

Γαλλία - Αυστρία
Κροατία - Δανία

League B

Σε ένα «γεμάτο» ματς στο Ρέκιαβικ η Ισλανδία προηγήθηκε δύο φορές, όμως το Ισραήλ είχε απαντήσεις και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Ο Θορστέινσον άνοιξε το σκορ στο 9' με κεφαλιά, στο 35' ο Γκρέταρσον άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στο 60' ο Χέλγκασον μετά από φάση διαρκείας σκόραρε με σουτ και στο 65' ο Πέρετς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2, το οποίο ήταν το τελικό σκορ.

2oς όμιλος

Αποτελέσματα

Ισλανδία - Ισραήλ 2-2
Ρεπό: Αλβανία

Βαθμολογία

  1. Ισραήλ 5 (6-5)
  2. Ισλανδία 3 (5-5)
  3. Αλβανία 1 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (24/9, 21:45)

Ισραήλ - Αλβανία
Ρεπό: Ιλανδία

League C

3oς όμιλος

Μια ανάσα από την πρωτιά του ομίλου το Καζακστάν. Οι Καζάκοι επικράτησαν με 2-1 της δεύτερης Σλοβακίας, έφτασαν στους δέκα βαθμούς και μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι στο +4, δυο «στροφές» πριν το φινάλε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18' με τον Βορογκόφσκι και ο Αστάνοφ έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του στο 39'. Οι Σλοβάκοι μείωσαν στο 51' με τον Μπέρο αλλά το Καζακστάν διαχειρίστηκε το ματς και πήρε το τρίποντο.

Το Αζερμπαϊτζάν επικράτησε με 2-0 της Λευκορωσίας και πήρε προβάδισμα παραμονής στη League C. Oι Αζέροι ήταν εξ αρχής ανώτεροι και μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ στο 76' με τον Εμρέλι. Οι Λευκορώσοι πίεσαν μέχρι τα τελευταία λεπτά, όμως στο 90+3'ο Σειντάεβ έκανε το 2-0 και τελείωσε το ματς. Η Λευκορωσία βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου, με δυο βαθμούς λιγότερους από το Αζερμπαϊτζάν, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Αποτέλεσματα

Καζακστάν-Σλοβακία 2-1
Αζερμπαϊτζάν-Λευκορωσία 2-0

Βαθμολογία

  1. Καζακστάν 10 4 (6-2)
  2. Σλοβακια 6 4 (3-3)
  3. Λευκορωσία 2 3 (1-2)
  4. Αζερμπαϊτζάν 1 3 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (22/9)

Καζακστάν - Λευκορωσία 17:00
Σλοβακία - Αζερμπαϊτζάν 21:45

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα