Nations League: Ο Μπαπέ δεν ήταν αρκετός για τη Γαλλία, διπλό της Κροατίας κόντρα στη Δανία (vid)

Newsroom
Nations League: Ο Μπαπέ δεν ήταν αρκετός για τη Γαλλία, διπλό της Κροατίας κόντρα στη Δανία (vid)

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ έσωσε τον βαθμό με γκολ στο 83', έκανε ό,τι περνούσε από τα πόδια του για την ανατροπή στο φινάλε, αλλά η Γαλλία συνέχισε χωρίς νίκη στο Nations League αυτή τη φορά κόντρα στην Αυστρία (1-1). Διπλό της Κροατίας στην Κοπεγχάγη.

League A

1ος όμιλος

Συνεχίζει να μην πείθει και να χάνει βαθμούς η Γαλλία στο φετινό Nations League. Οι Τρικολόρ έμειναν στο 1-1 στην έδρα της Αυστρίας, παίρνοντας πολύ δύσκολα ακόμα και τον βαθμό, αφού ο εκπληκτικός κίπερ Πεντς και η αστοχία στην τελική προσπάθεια τους κρατούσε πίσω στο σκορ μέχρι το 83'. Οι Αυστριακοί που έχουν αρχίσει θετικότατα επί Ραλφ Ράνγκνικ, προηγήθηκαν στο 37' με υπέροχη συνεργασία που έφτασε ως το πάρε-βάλε του Βάιμαν και έκτοτε πέρασαν σε mode διαχείρισης του υπέρ τους αποτελέσματος. Ο Ντιντιέ Ντεσάν βλέποντας την ομάδα του να πάσχει στον τομέα γκολ, έριξε στο ματς τον Κιλιάν Μπαπέ στο 63' παρά το ότι προερχόταν από τραυματισμό κι εκείνος έκανε τη διαφορά, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 83' με τρομερό τελείωμα στον «ουρανό» των διχτύων. Όταν όμως επιχείρησε το ίδιο στο 88' για την απόλυτη ανατροπή έχοντας περάσει ανάμεσα από τρεις αμυντικούς, ο Πεντς με το ένα χέρι και το οριζόντιο δοκάρι τον σταμάτησαν. Έτσι, οι πρωταθλητές Κόσμου είναι ουραγοί στα μισά της φάσης των ομίλων κι αυτό διότι την ίδια ώρα η Κροατία πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Δανίας. Σκόρερ της Hrvatska ο Μάριο Πάσαλιτς στο 69', χαρίζοντας το τρίποντο που έστειλε την Κροατία στους τέσσερις βαθμούς μαζί με την Αυστρία. Πλέον, πρώτος όμιλος προμηνύεται ο πιο ρευστός ως προς την κορυφή που οδηγεί στην κορυφή αλλά και ως προς τον υποβιβασμό στη League B.

Αποτελέσματα

Δανία - Κροατία 0-1
Αυστρία - Γαλλία 1-1

Βαθμολογία

1. Δανία 6 (4-3)
2. Αυστρία 4 (5-3)
3. Κροατία 4 (2-4)
4. Γαλλία 2 (3-4)

Επόμενη αγωνιστική (13/6):

Γαλλία - Κροατία
Δανία - Αυστρία


League B

2oς όμιλος

Για την τρίτη αγωνιστική τoυ δεύτερου ομίλου της League B το Ισραήλ επικράτησε με 2-1 της Αλβανίας στα βροχερά Τίρανα και μάλιστα με ανατροπή. Οι Αλβανοί προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Ζάμπερ ανέτρεψε τον Μπάλιου μέσα στην περιοχή και ο Μπρόχα άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν με γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, στο 57', όταν ο Σόλομον «άδειασε» τον Τζιμσίτι και με πλασέ ισοφάρισε. Ο εξτρέμ της Σαχτάρ ήταν MVP, καθώς στο 73' με δεύτερο προσωπικό του γκολ σφράγισε την ανατροπή.

Αποτελέσματα

Αλβανία - Ισραήλ 1-2
Ρεπό: Ισλανδία

Βαθμολογία

  1. Iσραήλ 4 (4-3)
  2. Ισλανδία 2 (3-3)
  3. Αλβανία 1 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (13/6, 21:45)

Ισλανδία - Ισραήλ
Ρεπό: Aλβανία

League C

3oς όμιλος

Το Καζακστάν διατήρησε το αήττητο, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Λευκορωσία στο Novi Sad και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του 3ου ομίλου. Οι φιλοξενούμενοι μετά τις δυο διαδοχικές νίκες, δεν ήταν το ίδιο πειστικοί, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να συνεχίσουν το σερί. Στο 13' ο Αϊμπέτοβ άνοιξε το σκορ, ωστόσο, οι Λευκορώσοι με γκολ του Μάλκεβιτς στο 84ο λεπτό διαμόρφωσε το 1-1. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σλοβακία επικράτησε 1-0 του Αζερμπαϊτζάν κι έμεινε όρθια στη μάχη κορυφής, μιας και βρίσκεται στο -1 από το Καζακστάν. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Βάις στο 81΄.

Αποτελέσματα

Αζερμπαϊτζάν - Σλοβακία 0-1
Λευκορωσία - Καζακστάν 1-1

Βαθμολογία

1. Καζακστάν 7 (4-1)
2. Σλοβακία 6 (2-1)
3. Λευκορωσία 2 (1-2)
4. Αζερμπαϊτζάν 1 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (13/06)

Καζακστάν - Σλοβακία 17:00
Αζερμπαϊτζάν - Λευκορωσία 19:00

League D

1oς όμιλος

Στη Μολδαβία η ομάδα του βασικού και αναντικατάστατου Όλεγκ Ρεάμπτσιουκ ηττήθηκε με 4-2 από τη Λετονία. Στο 5' ο Νικολαέσκου άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το σκορ μέσα σε 21 λεπτά με τους Γκουτκόβσκις (19') - Ικανούνιεκς (26'). Στο 60'ο Γκουτκόβσκις έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην χώρα του με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Μοτπάν μείωσε στο 64' και στο 75' ο Ικανούνιεκς διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Η Ανδόρα στην τρίτη αγωνιστική πήρε το πρώτο της τρίποντο, καθώς επικράτησε με 2-1 του Λιχτενστάιν, το οποίο ακόμα δεν έχει πάρει βαθμό. Στο 78' ο Ζόρντι Αλαέθ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από χέρι του Μαλίν, στο 82' ο Ρούμπιο «κρέμασε» τον κίπερ του Λιχτενστάιν με σουτ από το κέντρο και στο 90+3' ο Μέιερ μείωσε σε 2-1, το οποίο ήταν το τελικό σκορ.

Αποτελέσματα

Μολδαβία - Λετονία 2-4
Ανδόρα - Λιχτενστάιν 2-1

Βαθμολογία

Λετονία 9 (8-2)
Mολδαβία 4 (4-4)
Ανδόρα 4 (2-4)
Λιχτενστάιν 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (14/6)

Μολδαβία - Ανδόρα 19:00
Λιχτενστάιν - Λετονία 21:45

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα