Oh Captain, my Captain (vids)

Oh Captain, my Captain (vids)

Oh Captain, my Captain (vids)

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε με την Εθνική και στο Μπέλφαστ και πλέον είναι «μέσα» στα πέντε από τα εννέα επίσημα γκολ της Ελλάδας από πέρσι μέχρι σήμερα.

Ιδανικό ήταν για την Εθνική μας ομάδα το ξεκίνημά της στον Ομιλο του Nations League, καθώς κέρδισε 1-0 στο Μπέλφαστ και με το «καλημέρα» έστειλε… μήνυμα. Σε ένα ματς που κρίθηκε στο 39’ όταν ο Μπακασέτας έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από ωραίο «κόψιμο» του Λημνιού και στη συνέχεια οι διεθνείς διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα (στις λεπτομέρειες μάλιστα δεν το διεύρυναν).

Ετσι.. έλαμψε ξανά το άστρο του εκ των «αρχηγών», ο οποίος μετά από μία εξαιρετική σεζόν στην Τουρκία όπου μαζί με τον Σιώπη οδήγησαν την Τραμπζονσπόρ στην κατάκτηση του τίτλου μπήκε… φουριόζος στο καλοκαίρι και στην εκκίνηση της διοργάνωσης. Μάλιστα προκύπτει το εξής εύρημα που αποτυπώνει πόσο καταλυτικός είναι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οπως άλλωστε όλα τα παιδιά, αφού στην μπάλα κανείς δεν κερδίζει ή χάνει μόνος του.

Ωστόσο στον αγώνα της Βορείου Ιρλανδίας επιβεβαιώθηκε πως παρότι δεν είναι «9άρι» αποτελεί τη βασική επιθετική αιχμή της «γαλανόλευκης», αφού σε οκτώ επίσημα παιχνίδια της από το 2021 και έπειτα βρήκε αθροιστικά εννέα φορές δίχτυα και εκείνος είναι άμεσα «μέσα» στα πέντε, αφού σημείωσε τα τέσσερα και επιπλέον έδωσε μία ασίστ.

*Στις 25 Μαρτίου του 2021 η Ελλάδα απέσπασε 1-1 από την Ισπανία στη Γρανάδα. Ο αρχηγός ήταν εκείνος που στο 56’ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

*Στις 31 του ίδιου μήνα η «γαλανόλευκη» παραχώρησε ισοπαλία με το ίδιο σκορ στη Γεωργία, παρότι άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Κακαμπάτζε στο 76’.

*Πάμε στον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και στο 1-1 της Πρίστινα, όπου θα παίξουμε ξανά σε μερικές ημέρες. Η Εθνική μας ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του ματς, ενώ εκείνη είχε βρει δίχτυα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου μετά από κλέψιμο της μπάλας του Μπακασέτα και κάθετη που έβγαλε για τον Δουβίκα.

*Λίγες ημέρες μετά κερδίσαμε τους Σουηδούς 2-1 στο ΟΑΚΑ και εκείνος στο 62’ άνοιξε το σκορ, σε φάση μάλιστα που «έχτισε» ο ίδιος από την αρχή της. Ο Παυλίδης στο 74’ διπλασίασε εκείνο το βράδυ τα τέρματα της «γαλανόλευκης».

*Σχεδόν ένα μήνα μετά κερδίσαμε 2-0 στη Γεωργία και ο Μπακασέτας βρήκε από την άσπρη βούλα δίχτυα στο 90’ και... έλυσε το γόρδιο δεσμό. Στις καθυστερήσεις ο Πέλκας ήταν εκείνος που… έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

*Ακολούθησαν οι δύο ήττες από Σουηδία, Ισπανία και η πρώτη – άδικη με γνώμονα την εμφάνισή μας στη Στοκχόλμη – μας άφησε εκτός Μουντιάλ του Κατάρ. Η Εθνική μας έκλεισε τις υποχρεώσεις της στον τότε προκριματικό όμιλο με το 1-1 κόντρα στο Κόσοβο, όπου βρήκε δίχτυα ο Μασούρας με όμορφη κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Πέλκα.

*Μέχρι που φτάσαμε στο χθες και το 1-0 του Μπέλφαστ, όπου η Εθνική μας κέρδισε με το γκολ του 28χρονου μεσοεπιθετικού στο 39’ και έτσι ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Nations League.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα