Η Super League 2… φλέγεται, τι θέλουν οι τέσσερις «μονομάχοι»

Η Super League 2… φλέγεται, τι θέλουν οι τέσσερις «μονομάχοι»

bet365

Το φινάλε της κατηγορίας θα είναι συναρπαστικό και η απευθείας άνοδος ίσως κριθεί στο γκολ. Διαβάστε στο Gazzetta.gr όλα τα πιθανά σενάρια που αφορούν Λεβαδειακό, Ιωνικό, Εργοτέλη και Ξάνθη.
Φινάλε όχι απλά ακατάλληλο για καρδιακούς αλλά χιτσκοκικό θα έχουμε μεθαύριο (19/5) στη Super League 2, οπότε και θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική των play off και 4 ομάδες (ολογράφως τέσσερις) διεκδικούν το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο.
Οι Λεβαδειακός, Ιωνικός βρίσκονται στους 50, οι Εργοτέλης, Ξάνθη στους 48 και επειδή οι «μονομάχοι» παίζουν μεταξύ τους (Ξάνθη-Λεβαδειακός, Ιωνικός-Εργοτέλης) γίνεται εύκολα αντιληπτό πως με όση ευκολία μπορεί κάποιος να έρθει πρώτος και να κατακτήσει τον τίτλο… άνετα έρχεται και 4ος!
Μάλιστα τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται… όλα ή τίποτα, αφού ο νικητής τους θα είναι στο «1-2», ενώ ο χαμένος (υπό προϋποθέσεις και αν πάρει κάποιος την ισοπαλία) θα βρεθεί εκτός μπαράζ! Οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές που αποτυπώνονται στο εξής. Πριν τους αγώνες της Κυριακής η Ξάνθη ήταν 1η και ύστερα από τη λήξη τους «κατρακύλησε» 4η. Ετσι… απλά.
Το όλο σκηνικό γίνεται πιο περίπλοκο λόγω των κριτηρίων της ισοβαθμίας, εκείνων δηλαδή που ισχύουν και όχι όσα διατηρεί δημοσιευμένα η διοργανώτρια αρχή στο σάιτ της (για την ιστορία σήμερα 17/5, ίσως και μετά τη χθεσινή ανάρτηση του gazzetta.gr διευκρίνισε πως τα όσα αναφέρει αφορούν την κανονική διάρκεια αλλά ακόμη… αγνοούνται για τον απλό κόσμο τα κριτήρια των play off/play out) , καθώς διαφέρουν από εκείνα της Super League 1 και «παίζει» ρόλο η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα στη σεζόν. Λόγω του τελευταίου «παράγοντα» άλλωστε αυτή τη στιγμή ο Λεβαδειακός είναι 1ος και ο Ιωνικός 2ος, αφού στις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν από 4 βαθμούς με ίδια γκολ (5-5), ενώ και έχουν σημειώσει από 42 τέρματα σε όλη τη σεζόν.
Αυτόματα προβάλει άσκοπο να εισέλθει κάποιος σε ατέρμονους υπολογισμούς ενδεχόμενων ισοβαθμιών, αφού πολλά θα εξαρτηθούν και από τα σκορ των αγώνων σε Ξάνθη και Νίκαια, όχι μόνο από τα αποτελέσματά τους. Σίγουρα όμως υπάρχουν ορισμένα «στάνταρ» όπως π.χ. ότι ο Εργοτέλης «έχει» την ισοβαθμία με την Ξάνθη η οποία από την πλευρά της υπερτερεί σε εκείνη με τον Ιωνικό.
Εκείνο όμως που μπορεί να αποτυπωθεί είναι τι χρειάζονται οι «μονομάχοι», ώστε να βρεθούν στο «1-2» (κάτι σαν πόντιουμ φόρμουλα 1 μοιάζει η κατάσταση), ώστε ή να πανηγυρίσουν τον τίτλο και ταυτόχρονα την άνοδο στα «σαλόνια» ή να έχουν ακόμη μία ευκαιρία μέσω των διπλών μπαράζ με τον Παναιτωλικό.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (50)
Αν δεν χάσει θα είναι 1ος ή 2ος. Σε περίπτωση δικής του νίκης και μη νίκης του Ιωνικού θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και θα πάρει την άνοδο, αλλιώς αν επικρατήσει τόσο εκείνος όσο και οι Νικαιώτες τότε τα πάντα θα εξαρτηθούν αρχικά από το ποιος έχει την καλύτερη επίθεση στη σεζόν και ύστερα την καλύτερη άμυνα. Επειδή στο τελευταίο είναι… πολύ μπροστά (15 τέρματα παθητικό έναντι 28) του αρκεί επί της ουσίας για να είναι 100% εξασφαλισμένος και πρωταθλητής να πάρει το δικό του παιχνίδι και να σημειώσει όσα γκολ βάλει ο Ιωνικός (εννοείται ή και περισσότερα). Σε περίπτωση που έρθει ισόπαλος στην Ξάνθη θα είναι 1ος εάν κερδίσει ο Εργοτέλης ή επίσης στη Νίκαια δεν υπάρξει νικητής αλλά ο Ιωνικός δεν σημειώσει περισσότερα τέρματα από εκείνον. Με ισοπαλία του θα περάσει δεύτερος εφόσον ο Ιωνικός κερδίσει ή επίσης έρθει ισόπαλος αλλά βρει περισσότερες φορές δίχτυα από εκείνον. Με ήττα θα βρεθεί εκτός δυάδας.
ΙΩΝΙΚΟΣ (50)
Αν δεν χάσει θα είναι στο 1-2. Θα ανέβει απευθείας αν κερδίσει και δεν επικρατήσει ο Λεβαδειακός στην Ξάνθη ή εφόσον το πράξει καταφέρει εκείνος και σημειώσει έστω ένα περισσότερο γκολ από τους Βοιωτούς (να «πάρει» την ισοβαθμία στο κριτήριο της καλύτερης άμυνας φαντάζει εξωπραγματικό καθώς οι «πράσινοι» θα πρέπει να δεχθούν στο φινάλε 10 plus γκολ). Αν έρθει ισόπαλος θα τερματίσει πρώτος μόνο αν έρθει ισόπαλο και το άλλο ματς και σημειώσει περισσότερα γκολ από τον Λεβαδειακό. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις με δική του ισοπαλία θα πάει στα μπαράζ. Αν ηττηθεί θα μείνει 3ος ή 4ος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (48)
Η μεγάλη έκπληξη των play off, αφού μετρά το απόλυτο (4χ4, 7-1 επιμέρους σκορ). Θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αν κερδίσει εκείνος και η Ξάνθη, ενώ θα έρθει 2ος και θα πάει στα μπαράζ εάν επικρατήσει στη Νίκαια και ο Λεβαδειακός δεν χάσει στην Ξάνθη. Εφόσον δεν κερδίσει μένει αυτόματα εκτός δυάδας.
ΞΑΝΘΗ (48)
Οπως και ο Εργοτέλης έτσι και εκείνη θα μείνει εκτός δυάδας εφόσον δεν κερδίσει. Για να πάρει το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο θα πρέπει να επικρατήσει και να λήξει ισόπαλο το παιχνίδι της Νεάπολης. Θα τερματίσει 2η και θα πάει στα μπαράζ εάν κερδίσει (δεν υπάρχει για εκείνη άλλο αποτέλεσμα) και υπάρξει νικητής στη Νεάπολη.
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/5)
Ιωνικός - Εργοτέλης
Ξάνθη - Λεβαδειακός
Χανιά – Διαγόρας
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFF
1.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 50 42-15 +27
-----------------------------------------------
2,ΙΩΝΙΚΟΣ 50 42-28 +14
------------------------------------------------
3.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 48 36-16 +20
4.ΞΑΝΘΗ 48 28-12 +16
5. ΧΑΝΙΑ 39
6.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 30
*Ο πρώτος προβιβάζεται στη Super League 1, ενώ ο δεύτερος θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).
- Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).
- Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά)
- Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά)
- Η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΞΑΝΘΗ
vs Ιωνικός: 1-0, 1-1, 2-0
vs Λεβαδειακός: 1-1, 1-0, ;
vs Εργοτέλης: 1-2, 1-0, 0-1
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
vs Ξάνθη: 1-1, 0-1, ;
vs Ιωνικός: 1-1, 1-2, 3-2
vs Εργοτέλης: 1-0, 1-0, 0-1
ΙΩΝΙΚΟΣ
vs Ξάνθη: 0-1, 1-1, 0-2
vs Λεβαδειακός: 1-1, 2-1, 2-3
vs Εργοτέλης: 1-0, 2-3, ;
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
vs Ξάνθη: 2-1, 0-1, 1-0
vs Ιωνικός: 0-1, 3-2, ;
vs Λεβαδειακός: 0-1, 0-1, 1-0
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα