Super League 2: Και τώρα τι;

Gazzetta team
Super League 2: Και τώρα τι;

bet365

Η δεύτερη κατηγορία έβαλε «λουκέτο», όμως ξεκάθαρη εικόνα για την επόμενη ημέρα δεν υπάρχει
Μετά από πολλές παλινωδίες, αναβολές, συσκέψεις επί συσκέψεων και ατέρμονες διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε χθες (22/6) η οριστική παύση της SL2. Το πρωτάθλημα τερματίστηκε «για λόγους ανωτέρας βίας» όπως ανακοινώθηκε και το ερώτημα για την επόμενη ημέρα φαντάζει εύλογο. «Κβο βάντις;» λοιπόν, δηλαδή τι θα συμβεί; Ξεκάθαρη απάντηση δεν έχει κανένας. Να θυμίσουμε μόνο ότι η διακοπή για αναστολή της δράσης λόγω της πανδημίας του κονορονοϊού εκδόθηκε στις 12 Μαρτίου και το «λουκέτο» μπήκε επίσημα 102 ημέρες μετά, ύστερα από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν «βυθισμένο» στην αβεβαιότητα.
Η πρόταση της διοργανώτριας αρχής είναι να ανέβουν 4 απευθείας στην SL, να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός και η σεζόν 2020/21 να διεξαχθεί με 18 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, 16 στην SL2 και 14 στην FL. Αυτό ζητάνε. Είναι όμως εφικτό;
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε λίγο πίσω από την… κουρτίνα. Αποκρυσταλλωμένη εικόνα για το μέλλον δεν υπάρχει. Αυτό που είναι κοινά αποδεκτό αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς όλοι λένε πως με τον Α ή Β ή Γ τρόπο, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα βρίσκεται του χρόνου στα «σαλόνια». Αλλωστε ήταν στην κορυφή και σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του.
Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Με θεωρητικά 4 διαφορετικές εξελίξεις. Α) Αυτό που έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη, που ανέφερε πως ο πρώτος ανέβαινε απευθείας και ο 2ος έδινε αγώνες μπαράζ με τον 13ο της SL. Β) Να περάσει η εισήγηση της SL2 και να ανέβουν οι 4 πρώτοι. Γ) Να υπάρξει εν μέρη αύξηση των ομάδων της SL και να ανέβουν οι 2 πρώτοι. Δ) Να ανέβει μόνο ο πρώτος και να υποβιβαστεί ο τελευταίος των play out.
Οτιδήποτε αφορά τη λέξη «μπαράζ» μάλλον αφαιρείται από την ποδοσφαιρική μας «εξίσωση», αφού το πρωτάθλημα της SL2 τερματίστηκε. Αυτόματα στρεφόμαστε στις άλλες λύσεις. Τι θα προκύψει, το 1/1, το 2/0 ή το 4/0; Ουδείς ξέρει. Το τελευταίο πάντως… ακούγεται κάπως. Να είμαστε ειλικρινείς. Από το 14 ομάδες στην SL να πάμε στις 18, έστω για μία σεζόν αφού η οποιαδήποτε κουβέντα γίνεται για αύξηση αφορά μόνο την επόμενη χρονιά, δείχνει υπερβολικό. Αρα απομένουν, πάντα με γνώμονα τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, το 1/1 και το 2/0.
Στο πρώτο τώρα, δεν προβάλει κάπως άδικο για την οποιαδήποτε ομάδα της SL που τήρησε τα πρωτόκολλα υγιεινής, κατέβαλε χρήματα τόσο για εκείνα όσο και για να κρατήσει παίκτες πέρα των συμβολαίων τους και «έτρεξε» ζητήματα τελικά να πέσει και να ανέβει μία ομάδα από κατηγορία που δεν ξεκίνησε καν; Εστω και αν αυτή είναι ο ΠΑΣ που επίσης τήρησε τα πρωτόκολλα, κατέβαλε χρήματα κτλ. Να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Στην SL στα ζητήματα πρόληψης/υγιεινής είναι μέχρι στιγμής 100% σωστοί, ακόμη και όταν δεν δεσμεύονταν νομικά! Για όλους «ακούγεται» κάπως.
Αυτόματα ως θεωρητικά πιο ορθολογική λύση φαίνεται το 2/0, δηλαδή να ανέβουν οι 2 πρώτοι της SL2 και να μην υποβιβαστεί κανένας από την SL. Είναι όμως υπαρκτό «σενάριο»; Ουδείς γνωρίζει και όλα τα παραπάνω είναι απλά ότι «λέγεται» και απλά το μεταφέρουμε στο «χαρτί».
Εδώ μάλιστα υπάρχει μία λεπτομέρεια. Θα αναρωτηθούν πολλοί γιατί σώνει και ντε να υπάρξει προβιβασμός ομάδας (μίας, δύο, πέντε δεν έχει σημασία πόσες) από κατηγορία που δεν έπαιξε και κακά τα ψέματα χρονοτριβούσε διαρκώς να αποφασίσει, με σκοπό να φτάσει στο σημείο «μηδέν». Οπως και τελικά συνέβη. Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση μάλλον την έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη στάση του στην ψηφοφορία. Οταν εκείνος που πρόβαλε ως το ακλόνητο φαβορί για άνοδο ακόμη και αν γίνονταν όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια (12), πόσο μάλλον μερικά (5 ή 7), λέει «ναι» στη διακοπή, αυτόματα κάπως… προκύπτει ότι θα υπάρξει άνοδος.
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα