ΟΦΗ: Τα δεδομένα με τους τρεις που υπάρχει οψιόν

Gazzetta team
ΟΦΗ: Τα δεδομένα με τους τρεις που υπάρχει οψιόν

bet365

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον των Μεγιάδο, Σεμέδο και Μάνου στο «Γεντί Κουλέ»

Οχι μία, αλλά τρεις... εκκρεμότητες καλείται να διευθετήσει ο ΟΦΗ μέχρι τις 31/7, που αφορούν την ενεργοποίηση ή όχι των buy out που διατηρεί για ισάριθμους ποδοσφαιριστές του. Πιο συγκεκριμένα τους Μιγκέλ Μεγιάδο, Λισάνδρο Σεμέδο και Δημήτρη Μάνο, καθώς όλοι τους είναι μεν δανεικοί, αλλά οι κρητικοί έχουν οψιόν αγοράς.

Το αρχικό dead line που υπήρχε στο Ηράκλειο ήταν στις 30/6, όμως η παράταση για ένα μήνα της παρουσίας τους στο «Γεντί Κουλέ», μέχρι να τελειώσουν τα play off, έδωσε στην ομάδα αντίστοιχο χρονικό διάστημα για να σκεφτεί/ζυγίσει τα δεδομένα αλλά και να διαπραγματευτεί. Ας δούμε που βρισκόμαστε μέχρι στιγμής...

Μιγκέλ Μεγιάδο

Μιγκέλ Μεγιάδο

Λισάνδρο Σεμέδο

Λισάνδρο Σεμέδο

Δημήτρης Μάνος

Δημήτρης Μάνος

Η περίπτωση του 27χρονου «κόφτη» είναι ίσως και η πιο.. ξεκάθαρη. Στο Ηράκλειο θέλουν να τον κρατήσουν και μετά το περσινό πολύ καλό deal που έκαναν όταν και ανανέωσαν για έναν χρόνο το δανεισμό του από την Τσακαρίτα και παράλληλα «έριξαν» το buy out περίπου στις 200.000 ευρώ, έχουν νέες επαφές με την ομάδα που διατηρεί τα δικαιώματά του, ώστε να τον αποκτήσουν με ακόμη καλύτερους όρους.

Η πανδημία του Covid 19 δημιούργησε, εύλογα, νέα δεδομένα στην αγορά, αλλά η ουσία δεν αλλάζει, ενώ και η διαφορά μεταξύ των δύο συλλόγων είναι πολύ μικρή. Παράλληλα ας μην ξεχνάμε ότι ο παίκτης και η οικογένειά του είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη ζωή στην Κρήτη, θέλουν να μείνουν και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα υπάρξει deal. Σε ποσοστό πάνω από 90% , ακόμη και 95%, ο Μεγιάδο θα συνεχίσει στον ΟΦΗ.

Ηταν η «αποκάλυψη» του πρώτου γύρου και μπορεί στο δεύτερο μισό να μην είχε ανάλογη εικόνα, αυτό δεν αναιρεί πως πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Η οψιόν που υπάρχει στον περσινό του δανεισμό από τη Φορτούνα Σιτάρντ υπολογίζεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κακά τα ψέμματα δεν μπορούν να φτάσουν οι κρητικοί. Βασικά ελάχιστες ελληνικές ομάδες το «σηκώνουν».

Την ίδια στιγμή η διακοπή του ολλανδικού πρωταθλήματος έφερε σε δεινή θέση τον σύλλογο της Ολλανδίας, ο οποίος έβγαλε τον 24χρονο ακραίο στην βιτρίνα για πώληση, με τιμή εκκίνησης το buy out του. Με την αγορά «πεσμένη» ελέω κορονοϊού, ίσως και να μην βρει πουθενά αυτά τα χρήματα, οπότε σε 1,5 μήνα «αναγκαστεί» να συζητήσει σε εντελώς άλλη βάση το θέμα του. Ομως στο Ηράκλειο δεν μπορούν να ρισκάρουν και να τον περιμένουν (εννοείται φυσικά πως θα ήθελαν να τον κρατήσουν) από τη στιγμή που οι Τσιλιανίδης, Φερέιρα τραυματίστηκαν σοβαρά και χρειάζονται χρόνο. Για αυτό άλλωστε αποκτήθηκε ο Σαρδινέρο και αναζητούν μίνιμουμ ακόμη έναν εξτρέμ, αφού ας μην ξεχνάμε πως μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Εάν η Φορτούνα δεν καλυφθεί οικονομικά μέχρι π.χ τα τέλη Αυγούστου και «ρίξει» τις απαιτήσεις της ή τον παραχωρεί εκ νέου δανεικό, η περίπτωσή του ίσως συζητηθεί σε άλλη βάση.

Ο 26χρονος φορ είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Στον ΟΦΗ έχει γράψει ιστορία με τις εμφανίσεις του τη σεζόν 2017/18, τον αγαπούν και τους αγαπά, οπότε το θέμα του δεν έγκεινται στο «καθαρά» αγωνιστικό σκέλος. Σίγουρα στο δεύτερο μισό η εικόνα του κινήθηκε σε ρηχά νερά (13 ματς/0 γκολ/1 ασίστ ο απολογισμός του στο 2020) και απώλεσε τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Αυτό όμως δεν σβήνει... μονοκονδυλιά την προσφορά του και στο «Γεντί Κουλέ» έχουν αποδείξει πως ξέρουν να τιμούν και να σέβονται όσους έχουν βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα.
Θα ενεργοποιηθεί όμως το buy out που υπάρχει στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό; Ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα δεν υπάρχει, αν και οι πιθανότητες δεν είναι πολλές και μειώνονται αισθητά όσο περνά ο καιρός. Το ζήτημα δεν έχει ακόμη κλείσει οριστικά, αλλά δεν προβάλει και ως το πιθανότερο.