ΑΕΛ: Περιμένουν να πατήσουν... γκάζι

Gazzetta team
ΑΕΛ: Περιμένουν να πατήσουν... γκάζι

bet365

Οι «βυσσινί» θέλουν στα εναπομείναντα παιχνίδια των play out να αλλάξουν άρδην την εικόνα τους και ορισμένοι παίκτες καλούνται να τους... πάρουν από το χέρι
«Βαρύ» είναι το κλίμα στην ΑΕΛ μετά την ήττα που γνώρισαν οι «βυσσινί» στο Περιστέρι (3-0). Ο Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό πως στους παίκτες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ, ο Μιχάλης Γρηγορίου από την πλευρά του προσπαθεί να τους «ξυπνήσει» και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ανέφερε πως «τα επόμενα τρία παιχνίδια με Πανιώνιο, Λαμία και Ξάνθη θα αποτελέσουν κριτήριο για την παραμονή αρκετών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της επόμενης σεζόν».
Αυτόματα ηχούν... καμπανάκια και ας δούμε ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που διαθέτουν ποιότητα, ξέρουν μπάλα, όμως καλούνται να... πατήσουν γκάζι στα εναπομείναντα ματς και να αποδείξουν πως στον κάμπο μπορούν να ποντάρουν πάνω τους ενόψει της νέας χρονιάς.

Ζαν Λικ Ασούμπρε

Ζαν Λικ Ασούμπρε

Θανάσης Παπάζογλου

Θανάσης Παπάζογλου

Νίκολα Ζίζιτς

Νίκολα Ζίζιτς

Ματέο Μούζεκ

Ματέο Μούζεκ

Βινίσιους

Βινίσιους
Κατά τη διάρκεια της σεζόν στάθηκε άτυχος και ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Στα play out όμως παίρνει χρόνο συμμετοχής και ως τώρα έπαιξε και στα 4 ματς. Σαν αλλαγή με Αστέρα, Παναιτωλικό, Βόλο και βασικός στο Περιστέρι. Μπάλα ξέρει, αλλά τα επόμενα παιχνίδια αποτελούν σε μεγάλο βαθμό κριτήριο για το μέλλον του στους «βυσσινί». Στο μίνι τουρνουά μετρά μία ασίστ, στο γκολ του Μπούστος κόντρα στον Βόλο, και πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.
Καλείται να ξορκίσει την... κατάρα και να ανοίξει λογαριασμό με τη «βυσσινί» φανέλα. Ο 32χρονος φορ «έχει» ως παίκτης επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, όμως παραμένει «άσφαιρος» στην ΑΕΛ μετά από 11 εμφανίσεις του. «Νομίζω ότι χρειάζομαι το γκολ είναι και κάτι που δίνει ψυχολογία στο ποδοσφαιριστή. Βέβαια το καλύτερο είναι να κερδίζει η ομάδα, αλλά σίγουρα για τον επιθετικό αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να γίνει», είπε ο ίδιος στη NOVA μετά την αναμέτρηση με τον Βόλο, αφού και εκείνος το «ψάχνει» ώστε να πάρει τα πάνω του. Ενδέχεται να επηρεάζεται και να δείξει σημάδια πίεσης.
Την περασμένη σεζόν ήταν βασικός, φέτος όμως – και λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε – δεν έχει πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής. Στα play out κατέγραψε, ως τώρα, τις τρεις από τις οκτώ εμφανίσεις του στη σεζόν και απόντος του Μόρα αναμένεται να πάρει περαιτέρω χρόνο συμμετοχής. Ο 32χρονος στόπερ καλείται να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να πείσει ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.
Αποκτήθηκε τον Γενάρη και έκτοτε είναι ο βασικός αριστερός μπακ της ΑΕΛ, παρότι τον Φλεβάρη ήρθε στην ομάδα και ο Φιλίπ Στελιάνο. Ο Κροάτης οπισθοφύλακας ξεκίνησε βασικός και στα 4 παιχνίδια των play out, όμως σε κανένα δεν έβγαλε 90λεπτο, ενώ και η πλευρά του δέχθηκε πίεση. Με τον Αστέρα Τρίπολης υπέπεσε σε πέναλτι και δίνει... εξετάσεις.
Ο Βραζιλιάνος ακραίος δείχνει ποιοτικός παίκτης, ωστόσο φαίνεται πως ακόμη δεν έχει εγκλιματιστεί πλήρως, ενώ ορισμένες φορές έπαιξε και σε άλλη θέση, εκείνη του φορ. Πάντως έχει πλέον συμπληρώσει 11 συμμετοχές (7 ως βασικός) χωρίς γκολ ή ασίστ, επίδοση που δεν «αντιστοιχεί» σε μεσοεπιθετικό. Στον κάμπο περιμένουν περισσότερα από εκείνον στα εναπομείναντα παιχνίδια.