Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Όλαφ Ρέμπε (pics)

Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Όλαφ Ρέμπε (pics)

bet365

Ο Όλαφ Ρέμπε θα είναι σύντομα ο έβδομος αθλητικός διευθυντής της εποχής Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα ξεχωριστές στιγμές του 42χρονου Γερμανού.

Αφήνοντας τη λάμψη και τα μεγαλεία της Μπουντεσλίγκα και ερχόμενος στην Ελλάδα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η αποστολή του δε θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη. Ο 42χρονος γεννημένος στο Βαϊμπλίνγκεν της Γερμανίας, την Πρωτομαγιά του 1978, είναι ο εκλεκτός της οικογένειας Σαββίδη για το πόστο του αθλητικού διευθυντή, προσθέτοντας το όνομα του στη λίστα με τους Τσιστιακόφ, Γεωργιάδη, Βρύζα, Άρνεσεν, Μίχελ, και Μπράνκο.

Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι οριστική και ο Ρέμπε καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ στο οποίο πρέπει να γίνουν σημαντικές τομές και παρεμβάσεις, παράλληλα με το χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ στη μετά κορονοϊό εποχή και σ’ ένα άκρως περίεργο καλοκαίρι για ολόκληρο τον (ποδοσφαιρικό) πλανήτη.

Το ποιος είναι ο Όλαφ Ρέμπε μπορείτε να το διαβάσετε στην παρουσίαση του gazzetta.gr από τις μέρες που διαφαινόταν η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον «top-10» του Γερμανού, με στοιχεία από τη μέχρι τώρα διαδρομή του.

Συμφωνία για 2+1 χρόνια

Συμφωνία για 2+1 χρόνια

Το έχει ξανακάνει στη Βόλφσμπουργκ

Το έχει ξανακάνει στη Βόλφσμπουργκ

Ο άνθρωπος πίσω από την επιστροφή Βιεϊρίνια

Ο άνθρωπος πίσω από την επιστροφή Βιεϊρίνια

Το… ταμείο ήταν συν στη Βόλφσμπουργκ

Το… ταμείο ήταν συν στη Βόλφσμπουργκ

Το τελευταίο «όχι» πριν το «ναι» στον ΠΑΟΚ

Το τελευταίο «όχι» πριν το «ναι» στον ΠΑΟΚ

Η «ανακάλυψη» του περιζήτητου Βίκτορ Οσιμέν

Η «ανακάλυψη» του περιζήτητου Βίκτορ Οσιμέν

Μεγάλα ονόματα και διασυνδέσεις

Μεγάλα ονόματα και διασυνδέσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Στο μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ

Στο μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ

Ένα παιδί της FIFA και της UEFA

Ένα παιδί της FIFA και της UEFA

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν συμφωνήσει με τον πρώην αθλητικό διευθυντή της Βόλφσμπουργκ για συμβόλαιο 2+1 ετών και η συνεργασία θα ξεκινήσει επίσημα την 1η Ιουλίου.

Οι συζητήσεις του ΠΑΟΚ και του Όλαφ Ρέμπε διαρκούν για περισσότερο από ένα μήνα, με τον νέο αθλητικό διευθυντή του «Δικεφάλου» να έχει ενημερωθεί για πολλά ανοικτά ζητήματα και να παρακολουθεί, έστω και εξ αποστάσεως, τις εξελίξεις στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Ο 42χρονος Γερμανός αναμένεται να έρθει γύρω στις 20 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, αρχικά χωρίς την οικογένεια του, προκειμένου να έχει τις πρώτες επαφές με τον Μάριο Μπράνκο και τη διοίκηση της ομάδας.

O Όλαφ Ρέμπε κλήθηκε να ανταποκριθεί σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη, το διάστημα που ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ αντικαθιστώντας τον Κλάους Άλοφς. Παρέλαβε μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και έπρεπε να προχωρήσει σε μειώσεις και σημαντικές αλλαγές, λόγω του σκανδάλου της Φολκσβάγκεν, που επηρέασε και την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης.

Πήγε σε στοχευμένες επιλογές, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι τα αποτελέσματα θα αργούσαν να φανούν στο γήπεδο εξ ου και οι μέτριες πορείες τα πρώτα δύο χρόνια. Όμως, φέτος οι «λύκοι» κάνουν μια εξαιρετική σεζόν, είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με παίκτες που αποκτήθηκαν επί εποχής Ρέμπε. Παρεμπιπτόντως και οι 7-8 παίκτες του βασικού κορμού επέκτειναν φέτος τα συμβόλαιά τους.

Ο Ρενάτο Στέφεν, απόκτημα από τη Βασιλεία τον Ιανουάριο του 2018, είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ενώ ο επιθετικός Βουτ Βέγκχορστ των 15 γκολ είχε πάει στη Βόλφσμπουργκ μετά από εισήγηση Ρέμπε-Λαμπαντία.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δεν ξεχνάει την συμβολή του Όλαφ Ρέμπε το καλοκαίρι του 2017 και το ρόλο που έπαιξε προκειμένου ο εμβληματικός αρχηγός να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη.

Το «deal» προχώρησε και έκλεισε την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών (31/8/2017) με τον Ρέμπε να δίνει το τελικό «ΟΚ» προς το μεσημέρι εκείνης της ζεστής μέρας κι αφού οι «λύκοι» συμφώνησαν να βάλουν 1.000.000 ευρώ στο ταμείο τους. Ο Βιεϊρίνια έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του δεν ξέχασε την συμβολή του Γερμανού αθλητικού διευθυντή.

«Ανυπομονώ πολύ να επιστρέψω στην παλιά μου ομάδα, στο σπίτι και την οικογένεια μου. Είμαι ευγνώμων απέναντι στους ανθρώπους της Βόλφσμπουργκ, ειδικά στον Όλαφ Ρέμπε, που δεν στάθηκαν εμπόδια στη μεταγραφή», είχε πει ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Μέσα στην πενταετία 2013-2018 ο Ρέμπε, ως σημαντικό στέλεχος της Βόλφσμπουργκ είχε εμπλοκή σε σχεδόν 40 αγοροπωλησίες ποδοσφαιριστών, διακινώντας στην αγορά πάνω από 320 εκατομμύρια ευρώ και φέρνοντας πίσω στο ταμείο της γερμανικής ομάδας πάνω από 410 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα!

Ουκ ολίγοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι είχαν ενδιαφερθεί για να συνεργαστούν μαζί του, εξαργυρώνοντας το καλό όνομα που είχε κάνει σε Βέρντερ και Βόλφσμπουργκ. Το 2017 είχε πει «όχι» σε προτάσεις που δέχθηκε από δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι), ακολούθησαν δύο ομάδες της Μπουντεσλίγκα (Σάλκε και Νυρεμβέργη), ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε στην Ισπανία και είχε επαφές με τη διοίκηση της Μάλαγα, χωρίς να προχωρήσει το συγκεκριμένο φλερτ.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η Λιλ έχει δεχθεί πρόταση 85 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του Βίκτορ Οσιμέν, που στα 21 του είναι ένας από τους πιο «καυτούς» επιθετικούς της Ευρώπης, έχοντας προσελκύσει, ήδη, το ενδιαφέρον μεγάλων κλαμπ (Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Τσέλσι, Νάπολι), μετά την εντυπωσιακή σεζόν του και τα 18 γκολ σε 38 αγώνες.

Ο Νιγηριανός επιθετικός είναι «ανακάλυψη» του Όλαφ Ρέμπε, μια από τις πρώτες επιλογές που έκανε ως αθλητικός διευθυντής των «λύκων», τον Ιανουάριο του 2017, έχοντας εντοπίσει τον Οσιμέν στην ακαδημία Ultimate Strikers, μέσω του δικτύου που είχε δημιουργήσει ως συνεργάτης του Άλοφς.

Όταν ο Ρέμπε αποχώρησε από τη Βόλφσμπουργκ, η γερμανική ομάδα τον πούλησε στη Σαρλερουά αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι Βέλγοι τον έστειλαν στη Λιλ για 15 εκατομμύρια ευρώ και πλέον θα πουληθεί 70-80 εκατομμύρια ευρώ, το λιγότερο…

Παρατηρώντας το παρελθόν του Όλαφ Ρέμπε και βλέποντας τη λίστα των ποδοσφαιριστών (Ντε Μπρόινε, Ντράξλερ, Γκόμεζ, Μπαζούρ, Γκιλαβογκί, Μπρουκς, Ντιντάβι, Καμάτσο, Μεχμέντι, Ροντρίγκες, Γκουστάβο κ.α) με τους οποίους ασχολήθηκε και τις ομάδες (Τσέλσι, Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Άγιαξ, Μίλαν, Μαρσέιγ κ.α) που διαπραγματεύτηκε μαζί τους, αντιλαμβάνεται κανείς την ευχέρεια που έχει να ανοίξει δύσκολες πόρτες, αλλά κυρίως τη γεμάτη ατζέντα και τις γνωριμίες του στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Βόλφσμπουργκ, επί των ημερών του, έχτισε στην περιοχή του Μπέρλινερ ένα νέο κτίριο (1,676 τ.μ.) αποκλειστικά για την ακαδημία. Ένα σύγχρονο κέντρο το οποίο ανταποκρινόταν στις υψηλότερες απαιτήσεις και πρόσφερε άριστες υποδομές για τη βέλτιστη προώθηση των νέων ποδοσφαιριστών. Άλλωστε, ήταν αυτός που εφάρμοσε την ιδέα της ακαδημίας ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα ο Λούκα Ίτερ, o Έλβις Ρετσμπετάι και o Πολ Γιάκελ.

Μετά το φιλικό διαζύγιο με τη Βόλφσμπουργκ, τον Απρίλιο του 2018, κλήθηκε να υπηρετήσει το πλάνο του συμπατριώτη του Ντάβιντ Βάγκνερ (σημερινού προπονητή της Σάλκε) στη Χάντερσφιλντ. Η εμπειρία της Πρέμιερ Λιγκ άρχισε τον Ιούνιο του ίδιου έτους και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, με τον ίδιο να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του ποδοσφαιρικού τμήματος και του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της ακαδημίας.

Δεν είχε μεγάλη εμπλοκή στις μεταγραφές, όπου τον πρώτο λόγο είχε ο Βάγκνερ, και όταν ο Γερμανός τεχνικός έθεσε την παραίτησή του στην ευχέρεια της διοίκησης, τον ακολούθησε και ο Ρέμπε. Αν και δεν του χρεώθηκε η κακή πορεία, ούτε το γεγονός ότι αποτελούσε επιλογή του συμπατριώτη του, αυτός επέλεξε να βάλει την ηθική πάνω απ’ όλα και να αποχωρήσει, παραμένοντας για τους επόμενους μήνες στο δυτικό Γιορκσάιρ και στην πόλη του Μάντσεστερ.

Το αγαπημένο βιντεοπαιχνίδι του Όλαφ Ρέμπε είναι το FIFA 2020, του αρέσει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο μπαίνοντας στη διαδικασία να γίνει προπονητής και παίκτης μαζί. Το 2006 είχε εργαστεί για λογαριασμό της FIFA στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα στη Λειψία, ενώ συνεργάστηκε με την UEFA στο Euro 2008 που είχε φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Στα πρώτα χρόνια του ως στέλεχος της Βέρντερ Βρέμης εκπροσώπησε τη γερμανική ομάδα στις κληρώσεις και συμμετείχε στη διαδικασία οργάνωσης αγώνων Champions League, με αντιπάλους όπως η Μπαρτσελόνα και η Τσέλσι.