Άλλος δίνει 1.1 για χρέη και άλλος για προπονητή

Άλλος δίνει 1.1 για χρέη και άλλος για προπονητή

Άλλος δίνει 1.1 για χρέη και άλλος για προπονητή

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το βεβαρημένο παρελθόν του Άρη και τις αμαρτίες που ξεπηδούν λες και πρόκειται για τη… Λερναία Ύδρα σε μια εποχή όπου οι αντίπαλοί του προχωρούν σε ισχυρές επενδύσεις.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Είναι αυτό που λένε… «όπως στρώσεις θα κοιμηθείς», μόνο που αυτός που έβαλε τα στρωσίδια δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που τα πληρώνει. Και συνέπεια των εγκληματικών ενεργειών αυτών που πέρασαν από τη διαχείριση/διακυβέρνηση αυτού του οργανισμού είναι οι λυπητερές που φτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης. Μερικοί εξ’ αυτών καταστράφηκαν γιατί δεν είχαν σύνεση αλλά και ικανότητα διοίκησης, άλλοι κάνουν μάλιστα και αφ’ υψηλού κριτική, άλλοι έχουν πάει σε άλλες Πολιτείες και ασχέτως του ότι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του απλού Αρειανού, ζουν τη ζωούλα τους, ενδεχομένως και με μηδαμινές τύψεις. Κι αυτός που την πληρώνει επί μονίμου βάσεως είναι πάλι ο Άρης, όπως συνήθως συμβαίνει δηλαδή, διότι πρόκειται για μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη την οποία συναντά κανείς και στα δύο δημοφιλή αθλήματα.

Συμπεριλαμβανομένης και της βαριάς «καμπάνας» στην υπόθεση του Λοθάνο Οριόλ, η λυπητερή πλησιάζει τα 3.000.000 ευρώ, δηλαδή έξι συμβόλαια πρωτοκλασάτων παικτών τα οποία στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν κάνουν απλά τη διαφορά αλλά… παπάδες. Και δεν είναι μόνο το ποσό αλλά και ο χρόνος αποπληρωμής. Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου είπε το CAS, πάλι καλά που δεν έδεσε και μια πέτρα στον λαιμό του Άρη για να τον βοηθήσει να βουτήξει στη θάλασσα. Και η διαπραγμάτευση με πρώην ποδοσφαιριστές οι οποίοι περιμένουν να εισπράξουν τα χρήματά τους κοντά μια δεκαετία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το απέδειξε ο Κριστιάν Πορτίγια όταν ζήτησε τις… τέσσερις από τις πέντε δραχμές μπροστά. Έχοντας τον φάκελο της απόφασης στη «μασχάλη», πιθανόν να πράξει το ίδιο και ο Λοθάνο Οριόλ.

Κι όλ’ αυτά λόγω της ανικανότητας των προηγούμενων, αυτών που έκαναν συμφωνίες, δεν τις τηρούσαν και λέγανε… άφησέ τες για τον επόμενο. Μόνο που αντί 90.000 ευρώ, ο Άρης θα πληρώσει 1.1 στον Οριόλ καθώς ο Ισπανός είδε φως και μπήκε στην τσέπη του Θόδωρου Καρυπίδη. Διαπίστωσε την αλλαγή στάσης των ευρωπαϊκών θεσμών επί περιπτώσεων σαν αυτή της ΠΑΕ Άρης και λίγο πολύ γνώριζε ευθύς εξαρχής ότι θα δικαιωνόταν επί της προσφυγής που είχε καταθέσει. 750.000 ευρώ συν τους τόκους. Δηλαδή, ακόμη κι αν ο Άρης έμπαινε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης μαζί του για να αποφύγει τα δικαστήρια, πάλι θα πλήρωνε (τουλάχιστον) μια 600αρα. Και σε μια εποχή όπου η απώλεια εσόδων προσδιορίστηκε στα 8.5 εκατομμύρια ευρώ γιατί η συμφωνία με τον Οριόλ θα έπρεπε να είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι.

Με τα λεφτά που έχει δώσει αλλά και θα δώσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης για τα χουβαρνταλίκια των άλλων , θα μπορούσε να είχε φτιάξει πιο ανταγωνιστική ομάδα, να είχε εκσυγχρονίσει το «Κλ. Βικελίδης» ή τις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, γενικώς να έριχνε λεφτά που θα έπιαναν τόπο. Γι’ αυτόν τον έχει πιάσει απελπισία από τη στιγμή κοινοποίησης της απόφασης. Εκεί που πάει να ηρεμήσει, του φυτρώνει ένα άλλο πρόβλημα από αυτά που δεν περίμενε.

Κι έτσι θα δώσει 1.1 εκατομμύρια ευρώ στον Οριόλ, την ώρα που οι περσινοί αντίπαλοί του τα δίνουν για την πρόσληψη προπονητών, έχοντας εγκαταλείψει το πλάνο πειραματισμών και ακολουθώντας το μονοπάτι των δοκιμασμένων λύσεων ή μάλλον, της επιλογής προπονητών με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Την ώρα επίσης που έχουν προαναγγείλει την αύξηση των αγωνιστικών προϋπολογισμών τους υπολογίζοντας και στα έσοδα από την επιστροφή στην κανονικότητα.

Την ίδια στιγμή, ο Άρης δεν γνωρίζει αν μπορεί να τους ακολουθήσει γιατί καλά-καλά δεν ξέρει αν θα έχει το δικαίωμα των μεταγραφών αφού το CAS θα αποφασίσει 15 ημέρες πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου. Κι όταν δεν μπορείς να εγγυηθείς στον αθλητή ότι έχεις τη δυνατότητα να επικυρώσεις μια συμφωνία, τότε ο δεύτερος δεν έχει λόγο να συζητήσει μαζί του.

Εν τέλει, τα τωρινά δεδομένα δεν είναι θετικά για τον Άρη και το αγωνιστικό μέλλον του θα διαμορφωθεί αναλόγως της απόφασης του CAS επί της προσφυγής στην υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι. Αν το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο συνδυάσει την απόφαση για τον Οριόλ με τη διατήρηση της αντίστοιχης πειθαρχικής περί απαγόρευσης μεταγραφών (κι ενώ έχει αναγνωρίσει την ευθύνη της ΕΠΟ), αυτομάτως θα του αφαιρέσει τη δυνατότητα της αγωνιστικής ανάπτυξης αφού θα τον καταδικάσει σε περιορισμό στόχων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.